Η Nike παρουσίασε την πιο τολμηρή της διαφήμιση. Κάποιοι δεν την άντεξαν και καίνε τα παπούτσια της

5 Σεπτεμβρίου, 2018 3:26 ΜΜ
More videos

Η Νike μας έχει ξαφνιάσει πολλές φορές -και κατά κανόνα ευχάριστα- με τα τολμηρά μηνύματα που περνάει με τις διαφημίσεις της. Και φυσικά οι ιθύνοντες έχουν πλήρη επίγνωση των αντιδράσεων που συχνά προκαλούν στις πιο συντηρητικές- έως συχνά ακραίες- κοινωνικές ομάδες κυρίως στις ΗΠΑ αφού θίγει θέματα ισότητας, φυλετικών διακρίσεων κλπ.

Αυτή τη φορά όμως η εταιρεία έκανε- όπως διαπιστώσαμε με μεγάλη ικανοποίηση- ένα βήμα παραπέρα τόσο με την επιλογή του αθλητή που επέλεξε να πρωταγωνιστήσει στην διαφήμισή της όσο και με το μάντρα που συνδύασε με εκπληκτικό τρόπο με το γνωστό της trademark (και διαρκή προτροπή), «Just Do It». Εδώ βέβαια αυτό το «Απλά κάντο» λαμβάνει μια πολύ διαφορετική διάσταση που κάποιοι ερμηνεύουν ως προτροπή σε ανυπακοή!

Ο αθλητής-πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας δεν είναι άλλος από τον Colin Kaepernick και η φράση που συνοδεύει τη διαφήμιση είναι «Believe in something. Even if it means sacrificing everything» («Να πιστεύεις σε κάτι. Ακόμη και εάν σημαίνει πως θα θυσιάσεις τα πάντα.» ενώ το μήνυμα αυτό ενισχύεται από το trademark «Just Do It.» δηλαδή «απλά κάντο».


Θα μπορούσε να θεωρηθεί μια «αθώα» διαφήμιση. Τα τρία βασικά στοιχεία αυτής όμως δηλώνουν ξεκάθαρα πως δεν είναι. Και χαιρόμαστε πολύ γι′ αυτό. Για την ακρίβεια η εταιρεία φαίνεται να στέλνει ένα πολύ δυνατό μήνυμα προς την αμερικανική κοινωνία. Γι′ αυτό και ενόχλησε πολλούς ακραίους και συντηρητικούς στις ΗΠΑ που εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους…καίγοντας προϊόντα της εταιρείας και ανεβάζοντας χαζά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στον αντίποδα βέβαια πολλοί έσπευσαν να στηρίξουν τη Nike όσο και τον αθλητή όπως η αγαπημένη Serena Williams.

Ακολουθήστε μας στο facebook: