Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2024
ΕλλάδαΗ νεαρή Μαλβίνα Κάραλη αγκαλιά με την κόρη της σε μια σπάνια...

Η νεαρή Μαλβίνα Κάραλη αγκαλιά με την κόρη της σε μια σπάνια φωτογραφία

Η διαδρομή κάποιων ανθρώπων στον κόσμο ήταν πολύ μικρή. Η προσωπικότητά τους, όμως, ήταν τόσο δυνατή, που πρόλαβε να αφήσει πίσω της έναν ολόκληρο κόσμο.

Αυτοί που έφυγαν, ζουν όσο τους θυμόμαστε.

16 χρόνια πριν, η Μαλβίνα Κάραλη αποφάσισε να συνεχίσει το ταξίδι της σε έναν άλλο γαλαξία. Πολύ μακριά, αλλά πάντα κοντά στα πρόσωπα που αγάπησε και την αγάπησαν το ίδιο.

Η Μαρία Ελένη Σακκά έφυγε από τη ζωή στις 7 Ιουνίου του 2002.

Η κόρη της Μαλβίνας Κάραλη, Μελίτα Κάραλη, δημοσίευσε ένα σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο. Μια φωτογραφία των παιδικών της χρόνων μαζί με τη μητέρα της. Η λεζάντα της φωτογραφίας: «Συνενοχή». Συνενοχή στην αγάπη. Η Μαλβίνα την εξέφραζε πάντα με έναν δικό της, μοναδικό τρόπο.

Συνενοχή #malvinismos #μαλβινισμός #robolita #σανσήμερα #doctvgr

A post shared by Melita Karali (@melitakarali) on

«Δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, έξυπνοι και χαζοί, όμορφοι και άσχημοι. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που αγαπήθηκαν και άνθρωποι που δεν αγαπήθηκαν».

Η Μαλβίνα γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1954 στη Χαλκίδα, φοίτησε στο Αρσάκειο, σπούδασε κυβερνητική στο Παρίσι. Κειμενά της φιλοξένησαν η Απογευματινή, η Ελευθεροτυπία, το Φαντάζιο, τα Επίκαιρα, η Γυναίκα, το Κλικ, το Ο1, το Symblo του Επενδυτή. Τηλεοπτικά έχει αφήσει ιστορία κυρίως με τις συνεντεύξεις επωνύμων που έκανε στο Seven και βέβαια με τα σατυρικά δελτία ειδήσεων Malvina Line (ΣΚΑΪ), Malvina Hostess (Mega), Μalvina Rixten.

Έγραψε τα βιβλία «Αθώος σαν αγαπημένος» (εκδ. Καστανιώτη), «Τα κορίτσια της Σαβάνα» (εκδ. Νεφέλη), «Πιο πολύ, πιο πολλοί» (εκδ. Αστάρτη), τη συλλογή δημοσιευμάτων «Ο έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες» από την περίοδο 1989-1996 (εκδ. Κάκτος) και σειρά πέντε βιβλίων μαγειρικής υπό τον γενικό τίτλο «Η κουζίνα της Μαλβίνας-Μαλβινέζικα» (εκδ. Αστάρτη). Επίσης, έγραψε την μυθιστορηματική βιογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη («Γλυκό κορίτσι»). Ως σεναριογράφος, τιμήθηκε με δύο κρατικά βραβεία σεναρίου για τις ταινίες «Ξένια» (1989) του Πατρίς Βιβάνκος και «Κρυστάλλινες Νύχτες» (1992) της Τώνιας Μαρκετάκη. Συνυπέγραψε επίσης τα σενάρια στις ταινίες «Αρχάγγελος του Πάθους» (1987) του Νίκου Βεργίτση και «Ζωή Χαρισάμενη» (1993) του Πατρίς Βιβάνκος.

Ολη η διαδρομή που άφησε πίσω της συμπυκνώνεται στον όρο «Μαλβινισμός». Ένα ρεύμα, μια φιλοσοφία, ένας τρόπος να βλέπεις τα πράγματα.

Οι άνθρωποι που αγάπησαν την Μαλβίνα, θα είναι ορκισμένοι υπέρμαχοί του.

Τα πιο σημαντικά