Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
διάφοραΗ νέα δuνατότnτα του Google Maps μας λύνει τα χέρıα

Η νέα δuνατότnτα του Google Maps μας λύνει τα χέρıα

Μετά από έναν χρόνο από την ανακοίνωση της λειτουργίας από την Google, το «Glanceable Directions» επιτέλους κάνει την εμφάνισή του στο Google Maps.

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό θα απελευθερώσει τα χέρια των χρηστών και θα είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές iOS και Android.

Η προσήλωση της Google στη βελτίωση των Χαρτών αποτελεί ευπρόσδεκτη εξέλιξη, καθώς το Glanceable Directions είναι ακόμα ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που η εταιρεία παρουσίασε τους τελευταίους δύο μήνες.

Τι είναι, όμως, το «Glanceable Directions»;

Ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 και πρόκειται για μια λειτουργία που εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο την εκτιμώμενη ώρα άφιξης (ETA) και τις οδηγίες turn-by-turn στην οθόνη κλειδώματος, εξαλείφοντας την ανάγκη για συνεχή ξεκλείδωμα του τηλεφώνου.

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τη διαδρομή τους απευθείας από την οθόνη κλειδώματος και προσαρμόζει αυτόματα τη διαδρομή εάν ο χρήστης παρεκκλίνει από την προγραμματισμένη διαδρομή, είτε περπατάει, είτε οδηγεί, είτε κάνει ποδήλατο.

Σχεδιασμένο με στόχο την πιο βολική και ασφαλή πλοήγηση, το «Glanceable Directions» μειώνει την ανάγκη αλληλεπίδρασης με το τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της κίνησης. Παρά την ανακοίνωσή του, η λειτουργία δεν ήταν ορατή στις ρυθμίσεις του Google Maps μέχρι τον Ιανουάριο του 2024.

Από προεπιλογή, η επιλογή αυτή είναι απενεργοποιημένη, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω των ρυθμίσεων της εφαρμογής.

Η Google επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Πρόσφατα, εισήγαγε ένα χαρακτηριστικό τεχνητής νοημοσύνης στους Χάρτες που βοηθά τους χρήστες να ανακαλύψουν δραστηριότητες στην περιοχή τους. Τον Φεβρουάριο του 2023, εισήχθη το Immersive View, το οποίο δημιουργεί τρισδιάστατες πόλεις με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για εξερεύνηση μέσα από την εφαρμογή.

Τα πιο σημαντικά