Η Μαρίνα τα παράτησε όλα για να ταξιδέψει τον κόσμο με τον σκύλο της

23 Μαρτίου, 2018 11:04 ΜΜ
More videos

Μαρίνα Πίρο γεννήθηκε στην Ιταλία, αλλά τα τελευταία χρόνια ζούσε και εργαζόταν στη Βρετανία. Μια μέρα αποφάσισε να εγκαταλείψει τη βάση της και την «σίγουρη» δουλεία της και να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα.

Συνειδητοποιώντας ότι θέλει να ανακαλύψει τη φύση, τη νομαδική ζωή, την κουλτούρα και τον πολιτισμό νέων χωρών, αποφάσισε να  παραιτηθεί με σκοπό να ξεκινήσει ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο, μαζί με τον σκύλο της.

«Μέσω του ενδιαφέροντος μου για μικρές κοινότητες, οικογένειες και άτομα που εργάζονται σκληρά για έναν καλύτερο κόσμο για τις μελλοντικές γενιές, αποφάσισα ότι ήθελα να συνεισφέρω σε αυτό το κίνημα και να μάθω να ζω μια ζωή πιο κοντά στην γη και τους κατοίκους της. Ήθελα ένα μικρό βανάκι για να μην δυσκολεύομαι με το παρκάρισμα και αγάπησα την ιδέα να μην χρειάζεται να ψάχνω για διαμονή κάθε βράδυ στα ταξίδια μου», ανέφερε στην Daily Mail.

Η επιλογή της, να τα παρατήσει όλα και να γυρίσει τον κόσμο, της βγήκε μέχρι σήμερα σε καλό. Έχει μαζέψει πολλές εμπειρίες, έχει δει νέα μέρη και φυσικά έχει δώσει και σε άλλους την έμπνευση να ακολουθήσουν αυτόν τον τρόπο ζωής.

Τους τελευταίους μήνες μαζί με το λαμπραντόρ της, την Όντι, έχουν επισκεφθεί μεγάρο μέρος της Γαλλίας και της Ιταλίας και απολαμβάνουν τη φύση. Γραφικά χωριά, βουνά, λίμνες, θάλασσες, είναι μόνο λίγα από τα μέρη που επισκέπτονται, ενώ σχεδιάζουν να συνεχίσουν το ταξίδι στο μέλλον.

Η Μαρίνα πιστεύει ότι το μυστικό της νομαδικής ζωής είναι η καλή οργάνωση και το σωστό πακετάρισμα με κατάλληλες προμήθειες. Ελπίζει να εμπνεύσει κι άλλον κόσμο να ακολουθήσει τα όνειρα του κι αυτό τον τρόπο ζωής.

«Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, που όταν ξεκίνησα τις εργασίες στο βανάκι, όλες οι συμβουλές και πληροφορίες ήταν γραμμένες από άνδρες.

Επίσης έλαβα πολλά σχόλια από άνδρες που μου έλεγαν ότι είναι αδύνατο να τα καταφέρω μόνη μου και ότι θα ήταν χαζό να ταξιδεύω χωρίς παρέα γιατί θα διατρέχω μεγάλο κίνδυνο», ανέφερε η Πίρο.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από τα μέρη που έχει πάει, τιπς για να μπορέσεις να κάνεις το ίδιο, πολλές νέες εικόνες και περιπέτειες.

A post shared by Marina (@pamthevan91) on