Η Μαρία Μπακοδήμου στις γυναικείες φυλακές Θήβας: Η συγκλονιστική ανάρτηση

22 Δεκεμβρίου, 202110:48 ΠΜ

H Mαρία Μπακοδήμου επισκέφθηκε τις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών και μοιράστηκε την εμπειρία μέσα από τα social media της.

Η Μαρία Μπακοδήμου λοιπόν δημοσίευσε φωτογραφίες από την επίσκεψή της στις φυλακές και έγραψε ένα δυνατό κείμενο για τα όσα έζησε εκεί και τη συνάντησή της με τις κρατούμενες, θέλοντας να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε: «Βρέθηκα σήμερα πρώτη φορά μου σε γυναικείες φυλακές. Αφορμή η πρόσκληση του φορέα Επάνοδος να παρακολουθήσω εκδήλωση με θέμα “Η κοινωνική επανένταξη ξεκινά πριν από την αποφυλάκιση”. Αφορμή στάθηκε η λειτουργία εργαστηρίου κοπτικής ραπτικής στις φυλακές για τις κρατούμενες. Έτσι ώστε όταν αυτές οι γυναίκες αποφυλακιστούν με το καλό να έχουν κάποιες δεξιότητες ώστε να διεκδικήσουν μια θέση στην εργασία. Στην ίδια εκδήλωση συνάντησα και τη σπουδαία μας σχεδιάστρια Λουκία, που είχε φέρει και δικά της βραχιολάκια να χαρίσει στις κρατούμενες.

Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις κρατούμενες γρήγορα να γυρίσουν σπίτι τους και να βρουν μια Δεύτερη Ευκαιρία για μια ζωή με φως. Στο δικό μας χέρι είναι να καταργήσουμε το ταμπού και να προσλάβουμε όσοι μπορούμε έναν αποφυλακισμένο άνθρωπο και να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία, να στήσει μια νέα υγιή ζωή.
ΥΓ: Την ώρα που ήμουν στο γραφείο του Διευθυντή των φυλακών (ευγενέστατος) χτύπησε η πόρτα και μπήκε η μαγείρισσα της φυλακής (κρατούμενη κι εκείνη) και του έφερε ένα δίσκο με το μεσημεριανό μενού γιατί σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο διευθυντής πρέπει να δοκιμάζει πρώτος το φαγητό για λόγους ασφαλείας. (!)
Επίσης στο μενού είχε και κοτόσουπα για τα παιδάκια που ζουν στις φυλακές με τις μαμάδες τους. Ήταν μια πολύ γεμάτη μέρα σήμερα. Ευχαριστώ την ΕΠΑΝΟΔΟ για την πρόσκληση» εξομολογήθηκε η Μαρία Μπακοδήμου στην πρώτη ανάρτηση.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News