Η μαγευτική βυθισμένη «Πόλη της Πορφύρας» που βρίσκεται κοντά στο Πόρτο Χέλι!

15 Απριλίου, 2016 8:43 ΜΜ
More videos

Το μαγευτικό βίντεο του χρήστη haanity μας ταξιδεύει στον 5ο αιώνα π.Χ. και στην βυθισμένη αρχαία πόλη των Αλιέων, την «Πόλη της Πορφύρας», δίνοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πτήση με drone πάνω από τα τείχη, τις οδούς και τα οικήματα της άλλοτε ένδοξης πόλης που βρίσκεται κοντά στο σημερινό Πόρτο Χέλι.

Η πόλη χτίστηκε το 468 π.Χ. όταν οι Αργείοι κατέστρεψαν την Τίρυνθα και οι κάτοικοι της ζήτησαν καταφύγιο στην Ερμιονίδα και στους συγγενείς φυλετικά Δρύοπες, οι οποίοι τους παραχώρησαν την περιοχή των Αλιέων για να εγκατασταθούν. Οι δύο πληθυσμοί κατάφεραν να συμβιώσουν για ενάμισι περίπου αιώνα, ωστόσο το 303 π.Χ. ο Δημήτριος ο Πολιορκητής την κατέστρεψε ολοσχερώς, βοηθούμενος από τους παλαιούς κατοίκους Δρύοπες.

Το όνομα της πόλης οφειλόταν στην κύρια δραστηριότητα των κατοίκων, που ήταν η αλιεία και η συλλογή κοχυλιών πορφύρας, η οποία ήταν περιζήτητη την εποχή εκείνη και αποτέλεσε εξαγώγιμο προϊόν που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ακμή της πόλης. Η πορφύρα, γνωστή σαν βασιλική βαφή, ήταν η ωραιό­τερη και ακριβότερη βαφή της αρχαιότητας.

Η αρχαία πόλη των Αλιέων περιβαλλόταν από τείχος, τμήμα του οποίου διακρίνεται και σήμερα. Ερείπια της βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε μικρό βάθος και είναι ορατά από την ακτή.

via
Ακολουθήστε μας στο facebook: