Η Lexus είναι η πρώτη εταιρία που προσφέρει κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέφτες

13 Σεπτεμβρίου, 2018 4:10 ΠΜ
More videos

Έχουμε δει αμέτρητα concepts τα τελευταία χρόνια -για να μη πω δεκαετίες- που να έχουν κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέφτες, αλλά κανένα από αυτά δεν πέρασε σε μαζική παραγωγή. Κυρίως για νομικούς λόγους.

Δείτε το βίντεο

Φαίνεται, όμως, ότι αυτό έχει αλλάξει, καθώς η Lexus ανακοίνωσε σήμερα ότι το ES -το οποίο παρουσιάστηκε πριν 5 μήνες- θα είναι διαθέσιμο από τον επόμενο μήνα με τους Digital Outer Mirrors, για να ακολουθήσουν σύντομα και άλλα μοντέλα των Ιαπώνων.

Σύμφωνα με την εταιρία προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως μειωμένη αντίσταση στον αέρα κάτι που μειώνει την κατανάλωση, ενώ βελτιώνει και τον εξωτερικό θόρυβο. Ακόμα, “μαζεύει” λιγότερο χιόνι και βροχή, ενώ παράλληλα αυτόματα ή χειροκίνητα, ενισχύουν την ορατότητα προς στο πλάι και πίσω κατά την αλλαγή λωρίδων ή την αναστροφή.

Εκεί όπου βρίσκονται οι καθρέφτες, υπάρχει μια σειρά από κάμερες που δείχνουν ότι καταγράφουν σε οθόνες 5 ιντσών στην εσωτερική βάση των εμπρός κολόνων.

Προς το παρόν, οι ψηφιακοί εξωτερικοί καθρέφτες θα προσφέρονται μόνο στην Ιαπωνία, η οποία είναι η μόνη χώρα που ενέκρινε την τεχνολογία πριν από μερικά χρόνια. Και κάπως έτσι έρχεται δεύτερο το νέο Audi E-Tron.