Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
διάφοραΗ κρυφή παραλία της ανατολικής Αττικής με τα κρυστάλλινα νερά και το...

Η κρυφή παραλία της ανατολικής Αττικής με τα κρυστάλλινα νερά και το ακατάλληλο όνομα

Βρωμοπούσι: Η κρυφή παραλία της Αττικής όπου θα νιώσεις σαν να είσαι διακοπές

Εάν θέλετε μία παραλία ήρεμη αλλά να μην θυμίζει σε τίποτα την Αθήνα, με την άμμο και την πρασινάδα της, τότε θα σας μιλήσουμε για την «μυστική» παραλία Καλοπήγαδο ή Βρωμοπούσι στην Κερατέα.

111713

Η παραλία με το προβοκατόρικο όνομα -δεν θα εξηγήσουμε γιατί- αποκαλείται πλέον επίσημα Καλοπήγαδο Αττικής. Ωστόσο, οι γνώστες και οι ντόπιοι την έμαθαν με το παλιό της όνομα, με το οποίον την αποκαλούν ακόμη οι περισσότεροι.

Όχι, η παραλία δεν πήρε το όνομά της από το αγγλικό «pussy» αλλά από το αρβανίτικο «πούσι», που σημαίνει πηγάδι. Όσο για το -βρωμό στην αρχή της λέξης: δεν γνωρίζουμε την προέλευσή του αλλά η παραλία μόνο βρώμικη δεν είναι. Κάθε άλλο πρόκειται για μία παραλία καθαρή με καταγάλανα νερά, όπου οι λουόμενοι σέβονται το περιβάλλον. Έτσι, μην ξεχάσετε φεύγοντας να πάρετε τα σκουπίδια σας ώστε να παραμείνει όσο όμορφη όσο την βρήκατε. Ακόμη, ο Δήμος την προσέχει πολύ, γι’αυτό και είναι πάντα σε ιδανική κατάσταση από άποψη καθαριότητας.

Η παραλία έδωσε το όνομά της σε όλον τον οικισμό που βρίσκεται μπροστά της. Πρέπει να την επισκεφτείτε σίγουρα αυτό το καλοκαίρι.

Αναλόγως από που ξεκινάτε από την Αθήνα, μπορείτε να βρίσκεστε στην παραλία Βρωμοπούσι μέσα σε μία ώρα. Βρίσκεται 53 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας και 12 Ανατολικά από την Κερατέα. Για το βρείτε πρέπει να ακολουθήσετε τον δρόμο Μαρκοπούλου-Λαυρίου (προέκταση της Αττικής Οδού) και περίπου 6 χιλιόμετρα μετά τη δεύτερη έξοδο προς Κερατέα να στρίψετε αριστερά στο φανάρι.

Προσοχή: έχει στενό δρόμο που δεν προσφέρει άπλετες θέσεις παρκινγκ, έτσι φροντίστε να έχετε εξασφαλίσει χώρο στάθμευσης λίγο πριν εισέλθετε στην παραλία.

Θα βρείτε μία παραλία αμμουδερή, ούτε τεράστια αλλά ούτε μικρή με μπλε νερά. Το πολύ καλό είναι ότι επειδή θεωρείται από τις «κρυφές» της Αττικής, δεν «βουλιάζει» ποτέ από κόσμο. Έτσι, εάν είστε fans των ήρεμων παραλιών με λιγότερο κόσμο, τότε βρήκατε την ιδανική για εσάς.

Μίας και είναι ανοργάνωτη, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί ομπρέλα, καρεκλάκι κτλ. Βέβαια, σε μερικά σημεία της υπάρχει φυσική σκιά από τα δέντρα που βρίσκονται τριγύρω αλλά εάν πάτε σε μέρες με περισσότερη κινητικότητα, όπως την Κυριακή, ίσως και να τις έχουν προλάβει ήδη. Όσο για το φαγητό, ακόμη και εάν ξεχάσατε να πάρετε μαζί σας «εφόδια» υπάρχει ακριβώς από πάνω μια καντίνα και ένα ταβερνάκι, ο Πρίφτης με ωραίο παραδοσιακό φαγητό.

Έχει θέα ολόκληρη την Μακρόνησο που βρίσκεται απέναντι καθώς και τα πλοία της γραμμής που περνάνε.

Plus: Προτιμάται από ερασιτέχνες και επαγγελματίες δύτες καθώς διαθέτει βυθό με μεγάλο βάθος και ενδιαφέρον.

Τέλος, εάν είστε οικογένεια θα σας αρέσει πολύ η συγκεκριμένη παραλία αφού δίνει την αίσθηση ασφάλειας για να βλέπετε τα μικρά σας παιδιά. Ακόμη, έχει μία τσιμεντένια προβλήτα αρκετά χαμηλή ώστε να κάνετε τις βουτιές σας, μικροί και μεγάλοι.

Τα πιο σημαντικά