Η κρίση «έλιωσε» τα εξοχικά στην Αράχωβα

25 Νοεμβρίου, 2014 1:57 ΜΜ
More videos

Παρά τη ραγδαία πτώση των τιμών, το ενδιαφέρον για αγορά χειμερινών εξοχικών είναι μηδαμινό – Στα ύψη οι παράνομες ενοικιάσεις κατοικιών

Εστω κι αν οι τιμές των ακινήτων στους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς ανά την Ελλάδα έχουν υποχωρήσει ακόμη και στο 60% σε σχέση με την ένδοξη περίοδο της τετραετίας 2005-2008, η ζήτηση για την αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών προβλέπεται να είναι και φέτος μηδενική.

Αντιθέτως, αυτό που φαίνεται να αυξάνεται είναι οι αγγελίες για (παράνομες) ενοικιάσεις σπιτιών από ιδιοκτήτες που πλέον δεν επισκέπτονται τα σπίτια τους και αναζητούν τώρα πρόσθετο εισόδημα για τη συντήρησή τους.

 Οπως προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε το «business stories», η ζήτηση για χειμερινή κατοικία έχει ραγδαία υποχωρήσει κατά 90%-95% σε σχέση με το 2008. Οσο για τις μελλοντικές προοπτικές, αυτές φαίνεται να έχουν κολλήσει στο ναδίρ.

Oπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία του δικτύου κτηματομεσιτικών υπηρεσιών E-Real Εstates, με συνδεδεμένα γραφεία σε όλη την Ελλάδα, την περίοδο 2007-2008 στην Αράχοβα οι τιμές κυμαίνονταν μεταξύ 3.000-4.500 ευρώ/τ.μ., στο Καρπενήσι η μέση τιμή ήταν στις 2.200 ευρώ/τ.μ. και στον Αγιο Αθανάσιο στις 3.000 ευρώ/τ.μ.

Πηγή: newmoney.gr