Οι κρατούμενοι βαδίζουν προς την κάμερα. Δείτε όμως τι γίνεται από πίσω τους!

21 Απριλίου, 2016 5:35 ΜΜ
More videos

Το EBU είναι ένα επαρχιακό κέντρο κράτησης και αποκατάστασης στις Φιλιππίνες που έχει κάνει αρκετή αίσθηση στο διαδίκτυο κατά την τελευταία δεκαετία.

Το πρώτο βίντεο που δημοσιεύτηκε ποτέ  έχει σχεδόν 60 εκατομμύρια προβολές, ακόμα κι αν δεν έγινε για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Ο Byron Garcia, σύμβουλος ασφαλείας της  φυλακή, αρχικά ανέβασε το βίντεο στο YouTube για να δείξει στις άλλες φυλακές πώς είχε εφαρμόσει την  άσκηση και την θετική  οργανωμένη δραστηριότητα εντός των τειχών των φυλακών του. Στη συνέχεια, όμως, όπως συμβαίνει συχνά, το βίντεο πήρε μεγάλη διαδικτυακή δημοσιότητα.

Σε αυτό το βίντεο, τους κρατούμενους επισκέφθηκε ο χορογράφος του Michael Jackson, Travis Payne, καθώς και οι χορευτές Daniel Celebre και Dres Reid, για να τους διδάξουν χορογραφία από το This Is It το ντοκιμαντέρ για Τζάκσον.

Οι τρόφιμοι έκαναν πρόβες πολλές ώρες την ημέρα για να μάθουν αυτές τις κινήσεις. Πολλοί από αυτούς τους κρατούμενους είναι πίσω από τα κάγκελα για σοβαρά εγκλήματα, αλλά μαθαίνουν πως να γίνουν μέρος μιας κοινότητας, μέσα από τον  χορό.

Οι φυλακές θα πρέπει να προωθούν μια θετική αίσθηση της κοινότητας, και να έχουν σαν στόχο να βελτιώσουν τις ζωές εκείνων που είναι  μέσα ώστε να μπορούν κάποια μέρα, ενδεχομένως, να επανενταχθούν  και να συνεισφέρουν στην κοινωνία.
Δείτε παρακάτω το βίντεο με τους κρατουμένους και θα εντυπωσιαστείτε, όχι μόνο για τον  χορό, αλλά σαν  απόδειξη για την θετικότητα που μπορεί να αναπτυχθεί σε δυνητικά εχθρικά περιβάλλοντα.

Ακολουθήστε μας στο facebook: