Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ εθελόντρια για τους πυρόπληκτους στη Νέα Μάκρη

5 Αυγούστου, 2018 2:51 ΠΜ
More videos

Η ηθοποιός Κωνσταντίνα Μιχαήλ πρωτοστατεί από το πόστο της εθελόντριας στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης, όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, η ηθοποιός βοηθά στην απογραφή και την καταγραφή των πραγμάτων που προσφέρονται. Με δηλώσεις της σημείωσε ότι υπάρχει ακόμα ανάγκη από επιπλέον εθελοντές, αυτοκίνητα και ειδικούς που μπορούν να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη σε αυτούς τους ανθρώπους.

«Καθένας από το μετερίζι του μπορεί να βοηθήσει. Το “δεν ξεχνάμε και βοηθάμε” δεν είναι μόνο τα κεράκια και τα μνημόσυνα, αλλά η δράση και η έμπρακτη βοήθεια στους ανθρώπους που υποφέρουν. Θρηνήσαμε όλοι μας για τα θύματα της πυρκαγιάς, πρέπει τώρα να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που επέζησαν κι έχει αλλάξει δραματικά η ζωή τους. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας» τονίζει η Κωνσταντίνα στην «Espresso» και προσθέτει: «Δεν υπάρχουν οργάνωση και συντονισμός, γιατί οι άνθρωποι είναι λίγοι, βρίσκονται συνέχεια εκεί και κουράζονται. Υπάρχει ανάγκη επίσης για μέσα μεταφοράς των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που δεν μπορούν να έρθουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης να τα πάρουν».

Gepostet von Alex Kassandrinos am Dienstag, 31. Juli 2018

Η δημοφιλής ηθοποιός αναφέρεται επίσης στην ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης όλων αυτών που είδαν τη ζωή τους να καταστρέφεται από τη μια στιγμή στην άλλη και δικούς τους ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

«Ειδικοί σε αυτόν τον τομέα ας βοηθήσουν εθελοντικά. Οι άνθρωποι αυτοί θα χρειάζονται βοήθεια για τουλάχιστον δύο μήνες. Εκεί είναι ακόμα αποκαΐδια… Γίνονται και συσσίτια. Πηγαίνουμε κι εκεί. Ξέρω ότι και σ’ αυτόν τον τομέα χρειάζονται επιπλέον εθελοντές. Προσωπικά το θεώρησα μεγάλο χρέος μου απέναντι στον κόσμο να είμαι εδώ και θα συνεχίσω να είμαι» μας λέει, καλώντας όλους μας, καθέναν από τη θέση του και με τη δυνατότητά του, να συμπράξουμε σε αυτό το σπουδαίο έργο.

Gepostet von Alex Kassandrinos am Dienstag, 31. Juli 2018

Μαζί της βρίσκεται και ο γνωστός δικηγόρος και καλός της φίλος Αλέξανδρος Κασσανδρινός, ο οποίος ανέβασε στα social media βίντεο από τη δραστηριότητά τους, ζητώντας τη συνδρομή και άλλων εθελοντών.