Η κολλητή μου με μπλόκαρε επειδή έδωσα στο παιδί μου το όνομα του άντρα της

21 Σεπτεμβρίου, 2022 2:08 ΜΜ
More videos

Πέρυσι έφερα στον κόσμο ένα αγοράκι και φέτος το βαφτίσαμε. Ο πρώην άντρας μου είπε να ονομάσουμε το παιδί Αλεξάνδρο. Δεν υπήρχε κάποιος στην οικογένεια με το όνομα αυτό και ήταν ένα όνομα που άρεσε και στους δύο. Ουδέποτε μου πέρασε από το μυαλό να μην βγάλω το παιδί μου έτσι επειδή Αλέξανδρο λένε και τον άντρα της κολλητής μου. Με τον πρώην άντρα μου είχαμε μεγάλη διαφορά σχετικά με το όνομα και ήταν από τα λίγα ονόματα στα οποία συμφωνούσαμε.

Όταν πήγα στη φίλη μου την πρόσκληση με υποδέχτηκε μια χαρά αλλά μόλις είδε στο προσκλητήριο το όνομα Αλέξανδρος φάνηκε κατευθείαν ότι πειράχτηκε. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι έπαθε. Με ρώτησε πώς και επιλέξαμε το όνομα αυτό και της είπα ότι το πρότεινε ο πρώην άντρας μου και μου άρεσε και εμένα. Που να ήξερα ότι αυτό το «αρέσει και σ’ εμένα» θα το πλήρωνα τόσο ακριβά. Μιλήσαμε για λίγη ώρα, συζητήσαμε για το πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς όνομα που του αρέσει τη σήμερον ημέρα και φεύγοντας μου είπε «Να σου ζήσει. Θα τα πούμε στη βάφτιση». Χωριστήκαμε και όλα ωραία και καλά.

Ήρθε η βάφτιση αλλά η φίλη μου όχι μόνο δεν ήρθε, αλλά δεν με πήρε καν τηλέφωνο να μου το πει. Πλήρωσα για 4 άτομα παραπάνω στη δεξίωση μετά τη βάφτιση και δεν είχε καν την ευγένεια να με ενημερώσει ότι δεν θα μπορέσει να έρθει, κάτι που με εκνεύρισε πάρα πολύ. Ούτε καν ένα δώρο για το παιδί δεν έστειλε. Λίγες μέρες μετά ανακάλυψα τελείως τυχαία ότι με είχε μπλοκάρει στο facebook και δεν σήκωνε τα τηλέφωνα όποτε δοκίμαζα να την πάρω.

Από μία κοινή μας φίλη έμαθα ότι είχε ενοχληθεί επειδή έδωσα στο παιδί μου το όνομα του άντρα της. Πήγα σπίτι της και την αντιμετώπισα ευθέως. Δεν μπορούσα να καταλάβω τί την πείραξε. Εμμέσως πλην σαφώς, μου είπε οτι υποψιαζόταν ότι τα έχω κρυφά με τον άντρα της και έδωσα στο παιδί μου το όνομά του επειδή ήθελα να τον τιμήσω και να μην τον ξεχάσω ποτέ. Επιστημονική φαντασία μιλάμε η γυναίκα. Με κατηγόρησε ότι την κοροϊδεύω μέσα στη μούρη και ότι θα έπρεπε να ντρέπομαι όχι μόνο επειδή τα έχω κρυφά με τον άντρα της, αλλά έδωσα και στο παιδί το όνομά του. Στο τέλος πέταξε και το καλύτερο. Υποψιαζόταν ότι το παιδί μου ήταν του άντρα της.

Πραγματικά είναι τόσο παράλογα όσα λέει που έχω σοκαριστεί. Και σιγά στην τελική το όνομα το σπάνιο. Η μισή Ελλάδα λέγεται Αλέξανδρος. Έπρεπε να το βγάλω Ιγνάτιο, Νεόφυτο ή Νώε για να είναι ευχαριστημένη; Έφυγα από το σπίτι της χωρίς να της απαντήσω. Πραγματικά τη λυπάμαι που σκέφτεται έτσι. Έκανα καλά που πήγα και τη βρήκα και ξηγηθήκαμε;

Χρύσα

Πηγή: singleparent.gr