Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
βίντεοΗ Κίνα ρίχνει απόβλητα γύρω από ένα αμφιλεγόμενο νησί για να σκοτώσει...

Η Κίνα ρίχνει απόβλητα γύρω από ένα αμφιλεγόμενο νησί για να σκοτώσει τα ψάρια και να διώξει τους ψαράδες.

Το νησί Pag-asa βρίσκεται στις Δυτικές Φιλιππίνες, κατοικείται από Φιλιππινέζους και τα ψάρια γύρω από αυτό το νησί πεθαίνουν, εξαιτίας των κινέζικων πλοίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλοία αυτά ρίχνουν επανειλημμένα και σκόπιμα σκουπίδια στην περιοχή.

Σύμφωνα με την σελίδα του Facebook “Kalayaan ATIN ITO” η Κίνα θέλει να καταστρέψει τις οικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή, να διώξει τους ντόπιους και να απομονώσει το νησί. Επίσης, η σελίδα προσθέτει, ότι μόλις οι ντόπιου φύγουν, η Κίνα θα πάρει τον έλεγχο της περιοχής και θα φτιάξει εκεί μια στρατιωτική βάση.

Το οικοσύστημα και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι της περιοχής έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές, όπως επίσης και οι πηγές βιοπορισμού των ντόπιων.

Πανοραμική θέα του νησιού Pag-asa.

The island of Pag-Asa, seen from a naval Islander plane en route between Pag-asa, known internationally as Thitu, and Puerto Princesa, Palawan, over the South China Sea on August 15, 2013. (Photo by Ashley Gilbertson / VII Photo)

 

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε, ότι χιλιάδες ψάρια έχουν ξεβραστεί νεκρά στην ακτή.

Το νησί Pag-Asa είναι μέρος του συμπλέγματος νησιών Spratly και ανήκει στην δικαιοδοσία του δήμου Palawan στις Φιλιππίνες, αλλά χώρες όπως η Ταϊβάν, η Κίνα και το Βιετνάμ διεκδικούν την περιοχή. Το νησί καταλήφθηκε από τις Φιλιππίνες το 1970.

Νεκρά και ξεβρασμένα ψάρια γύρω από το νησί Pag-asa.

2

Το νησί Pag-asa είναι το μοναδικό από το σύμπλεγμα νησιών Spratly, που κατοικείται από ντόπιους, οι οποίου εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το ψάρεμα.

Η ανάρτηση έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις στους χρήστες του διαδικτύου, με τους περισσότερους να καταδικάζουν τις πράξεις των κινεζικών αρχών.

Οι Φιλιππίνες και η Κίνα βρίσκονται σε διαρκή εδαφική διαμάχη για το σύμπλεγμα των νησιών Spratly.

Βέβαια, από ότι φαίνεται οι Φιλιππίνες δεν είναι η μοναδική χώρα που έχει εδαφικές διαμάχες με την Κίνα. Η Κίνα έχει εδαφικές διαφορές και με το Βιετνάμ, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

 

Τα πιο σημαντικά