Η Κίνα έφτιαξε του πρώτους εικονικούς δημοσιογράφους με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Νοέμβριος 9, 2018 11:40 ΜΜ
More videos

Η κρατική υπηρεσία Τύπου της Κίνας υποδέχτηκε 2 καινούργιες αφίξεις στην δημοσιογραφική της ομάδα-2 νέους παρουσιαστές ειδήσεων που έχουν δημιουργηθεί με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ντυμένοι με κοστούμι και γραβάτα οι παρουσιαστές ειδήσεων τεχνητής νοημοσύνης μπορούν “να μάθουν από την ζωντανή μετάδοση βίντεο και να διαβάζουν τα νέα τόσο φυσικά όσο και οι επαγγελματίες παρουσιαστές ειδήσεων”, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua News.

Τα ρομπότ-δημοσιογράφοι δημιουργήθηκαν με πρότυπο τους δημοσιογράφους Ζανγκ Ζάο και Κιου Χάο.

Για την κατασκευή τους συνεργάστηκαν το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua News και η εταιρία μηχανών αναζήτησης Sogou.com.

Δείτε το βίντεο

Οι δυο παρουσιαστές ειδήσεων τεχνητής νοημοσύνης εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Συνέδριο Διαδικτύου 2018 στην πόλη Τσετσιάνγκ της Κίνας.

“Γεια σας, είμαι ένας Άγγλος παρουσιαστής ειδήσεων τεχνητής νοημοσύνης. Είναι η πρώτη μου μέρα στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua News”, ακούγεται να λέει ο παρουσιαστής στο εισαγωγικό βίντεο.

“Η φωνή μου και το παρουσιαστικό μου βασίζονται στον Ζανγκ Ζάο, έναν πραγματικό παρουσιαστή ειδήσεων στο πρακτορείο Xinhua”, πρόσθεσε.

Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία των φωνών των παρουσιαστών, τις κινήσεις των χειλιών τους και των εκφράσεων του προσώπου τους.

“Θα δουλεύω ακούραστα για να σας κρατάω ενήμερους καθώς τα κείμενα θα εισάγονται στο σύστημά μου ασταμάτητα”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, τα πλεονεκτήματα των δημοσιογράφων που έχουν δημιουργηθεί με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης είναι ότι μπορούν να δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο και έτσι μπορεί να μειωθεί το κόστος παραγωγής ειδήσεων και να βελτιωθεί η ποιότητα στις έκτακτες ειδήσεις.

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: