Η καυτή ανάσα του ΠΑΣΟΚ στην πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ!

20 Δεκεμβρίου, 20214:49 ΜΜ

Μετά την ολοκλήρωση με μεγάλη επιτυχία των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να δρομολογούνται αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ήδη στην τελευταία του ομιλία για τον προϋπολογισμό, ο πρωθυπουργός επεσήμανε με σημασία στον ΣΥΡΙΖΑ την αξιοσημείωτη ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ. Για την ακρίβεια, έχει δημιουργηθεί μια νέα δυναμική που αφορά στο πολιτικό σύστημα και μια νέα ευκαιρία που αφορά στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.  Η δυναμική δείχνει ότι πλέον σπάει ο δικομματισμός καθώς το ΠΑΣΟΚ  μπαίνει σφήνα με σοβαρές αξιώσεις στο παιχνίδι. Και μάλιστα, δεν εμφανίζεται στις πολιτικές εξελίξεις ως συγκυριακός ουρανοκατέβατος παίκτης όπως εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ως γνήσιο τέκνο της κρίσης. Ας θυμηθούμε ότι τότε από την κρίση ξεπήδησαν δυο νέα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή.

Η Χρυσή Αυγή βγήκε από τη μέση και έμεινε ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κόμμα που θυμίζει την περίοδο της κοινωνικής ανωμαλίας και του ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ. Μετά από μια επικίνδυνα αποτυχημένη πλήρη τετραετία διακυβέρνησης, το κόμμα της αξιωματικής πλέον αντιπολίτευσης σε μια μάλλον ευνοϊκή για αντιπολίτευση, περίοδο, έδειξε εκ νέου πλήρη ανικανότητα να ανταπεξέλθει στοιχειωδώς στα καθήκοντά του. Έτσι, έχουμε το αντικειμενικό δεδομένο ότι όχι μόνο δεν βελτιώνει τις επιδόσεις του έναντι της κυβέρνησης, άλλα κατρακυλά δημοκοπικά. Αντί να χάνει η κυβέρνηση, όπως κατά τεκμήριο συμβαίνει, χάνει η αντιπολίτευση και αυτό αποτελεί ακόμα ένα αρνητικό επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ!

Η τελευταία δημοσκόπηση ως αφορμή για προβληματισμό καθώς  οδεύουμε σιγά σιγά προς εκλογές, έδειξε ότι δίδεται απρόσκοπτα στο  ΠΑΣΟΚ μια μεγάλη ευκαιρία. Ταυτόχρονα με το κόμμα, όσον αφορά στην δημοφιλία των αρχηγών λαμβάνει και ο Ανδρουλάκης μια επίσης μεγάλη ευκαιρία. Μάλιστα, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει το μικρότερο ποσοστό αρνητικών γνωμών – μόλις 20,6 % έναντι  68,6 που έχει ο Τσίπρας. Να τονίσουμε εδώ για να μην υπάρχουν παρερμηνείες ότι όλα αυτά  εκφράζουν μια τάση, μια δυναμική, μια ευκαιρία που υπάρχει –δεν είναι μεταφυσικός ευσεβής πόθος– η οποία αν εκτιμηθεί σωστά από τον Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, μπορεί να έχουμε ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό.

Το βέβαιο σε όλα αυτά τα νέα δεδομένα που προκύπτουν, είναι ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «τραβούν», ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει αντίπαλο και ότι ο Ανδρουλάκης έχει μια τεράστια ευκαιρία να είναι ο ηγέτης που θα παραλάβει ένα καθημαγμένο ΠΑΣΟΚ και θα το αναγεννήσει. Επαναλαμβάνω: όλα αυτά υπό προϋποθέσεις και φυσικά και με την βοήθεια της τύχης!

Με δυο λόγια, ο Ανδρουλάκης ζήτησε και έλαβε τεράστια εκλογική εντολή. Όλοι οι συνυποψήφιοί του, με πρώτο και καλύτερο τον Λοβέρδο, δείχνουν διάθεση να στηρίξουν την ενότητα και αυτή την νέα προσπάθεια ανάκαμψης της σοσιαλδημοκρατίας. Κυρίως, όμως, το σαφές μήνυμα που στέλνει ο κόσμος είναι ότι στηρίζει, βάζει πλάτη, άλλα και παρακολουθεί στενά. Ο Ανδρουλάκης ζήτησε και έλαβε μια μεγάλη ευκαιρία μαζί με μιαν ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη: να επιτύχει  να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο κόμμα δικαιώνοντας τον πατριωτικό χαρακτήρα του!

ΥΓ. : Το μελίρρυτο κάλεσμα του Κατρούγκαλου -αμέσως μετά τη δημοσκόπηση- στο πρώην …γερμανοτσολιάδικο, προδοτικό, μνημονιακό και  διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία των αγνών προοδευτικών δυνάμεων, αποκτά συγκινητικό χαρακτήρα!

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News