Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΗ «Καθημερινή» ειρωνεύεται Κικίλια: Ποιοι «αλιτήριοι» έβαλαν τις πλημμύρες;

Η «Καθημερινή» ειρωνεύεται Κικίλια: Ποιοι «αλιτήριοι» έβαλαν τις πλημμύρες;

Με τις μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου, κυρίως στον Έβρο, πέραν όλων των άλλων δυσάρεστων, ήταν και μία δήλωση του Βασίλη Κικίλια που έκανε εντύπωση και συζητήθηκε: «Αλιτήριους βάζουν φωτιές – δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε» είχε πει με εμφατικό ύφος, που δεν έπαιρνε κουβέντα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

Όπως είχε κάνει εντύπωση, ως προκλητική δικαιολογία της κρατικής ανικανότητας τότε και η θεωρία της κυβέρνησης ότι οι πυρκαγιές στο δάσος της Διαδιάς είχαν εκδηλωθεί σε περάσματα μεταναστών. Όλα αυτά είχαν εκληφθεί τότε ως απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατοπίσει αλλού τις ευθύνες της.

Ε, λοιπόν, η «Καθημερινή» δεν ξέχασε εκείνη την ατάκα του κ. Κικίλια, ούτε τη συγκεκριμένη θεωρία και στο κυριακάτικο φύλλο της φροντίζει να στάξει λίγη ειρωνεία, με αφορμή τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και την αμηχανία πλέον στο υπουργείο να βρεθούν υπαίτιοι για το φαινόμενο:

Σε ποια «γνωστά περάσματα» εκδηλώθηκαν οι εστίες νερού; Ποιοι «αλιτήριοι» έβαλαν τις πλημμύρες;»  γράφει σε πλαίσιο στη δεύτερη σελίδα της…

image

Προφανώς στο τέλος ισχύει το… karma is a bitch.

Τα πιο σημαντικά