Η κατάθεση του διευθυντή της beat που «καίει» τον ηθοποιό

30 Νοεμβρίου, 2018 3:39 ΜΜ
More videos

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως η κατάθεση του διευθυντή της πλατφόρμας Beat, ο οποίος πέρασε χθες το πρωί το κατώφλι της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση βιασμού του οδηγού ταξί από τον 29χρονο ηθοποιό. Στην κατάθεσή του, όπως αποκαλύπτει το «Εθνος», φέρεται να αποκάλυψε ότι ο ηθοποιός έκανε εξαγωγή του στίγματος του σε τρίτο πρόσωπο, τον οποίο η εταιρία δεν μπορεί να γνωρίζει, οπότε και αναμένεται περαιτέρω έρευνα από την ανακρίτρια, ενώ στο παρελθόν είχε «προσκαλέσει» οδηγό να παραλάβει χρήματα από το διαμέρισμά του.

Ειδικότερα, ο διευθυντής της δημοφιλούς πλατφόρμας φέρεται να προσκόμισε στοιχεία από τα οποία φαίνεται ότι «ο επιβάτης κάνει αίτημα για διαδρομή και πριν την έναρξη αυτής στις 18.35 κάνει χρήση της λειτουργίας «Share my ride» της εφαρμογής και μοιράστηκε την πορεία του οχήματος με άγνωστο πρόσωπο μέσω του κινητού του».

Από τα στοιχεία που έχει η εταιρία στη διάθεσή της, αυτά φαίνονται να ταυτίζονται σε γενικές γραμμές με την κατάθεση την οποία έχει δώσει οδηγός ταξί στις αρχές. Ωστόσο, η μεγάλη καθυστέρηση που φέρεται να υπάρχει από το αρχικό σημείο παραλαβής στη δεύτερη στάση στο sex shop στην Αγίου Κωνσταντίνου, ενδεχομένως δικαιολογείται από το γεγονός ότι η ώρα που αναφέρεται στην κατάθεσή του οδηγού ταξί, είναι η ώρα που έφυγαν από την δεύτερη στάση και όχι η ώρα που έφτασαν εκεί. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί μια μάλλον φυσιολογική διαδρομή, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι εμφανίζονται στάσεις μεγάλης διάρκειας, ενώ η διαδρομή ξεκινά στις 18.44 από το κέντρο της Αθήνας και ολοκληρώθηκε το πρωί στις 9 της επόμενης ημέρας».

Οι καθυστερήσεις και η πρόσκληση

Ο διευθυντής της πλατφόρμας φέρεται να ξεκαθάρισε ότι η εταιρία δεν είχε ποτέ παράπονο για άλλη σεξουαλική παρενόχληση, αλλά υπήρχε «πρόσκληση» σε οδηγό να ανέβει στο σπίτι του ηθοποιού για να παραλάβει τα χρήματα! Στις 11 Μαρτίου του 2017 έγινε αίτημα για διαδρομή από κατοικία στην Αθήνα, δίχως να δηλωθεί ο προορισμός. Ο οδηγός έφτασε στο σημείο στις 6.18 το πρωί, ενώ φαίνεται πως ανέμεινε στο σημείο για περισσότερα από 20 λεπτά με το ταξίμετρο να γράφει. Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρεται να προσκόμισε στην ανακρίτρια ο διευθυντής της πλατφόρμας:

«Σε επικοινωνία της εταιρίας με τον οδηγό, εκείνος ανέφερε πως «έπειτα από την αρχική επικοινωνία με τον πελάτη για την αναμονή και την έναρξη του ταξιμέτρου, ενώ το ρολόι έγραφε 9 ευρώ ο οδηγός καλούσε τον επιβάτη και ο επιβάτης του το έκλεινε. Στη συνέχεια, ο επιβάτης φέρεται να τον πήρε τηλέφωνο και να του είπε «αν θέλεις να πληρωθείς έλα σπίτι μου, χτύπα το κουδούνι και ανέβα στον 5ο, γιατί από την κάρτα δεν θα τα πάρεις!». Επίσης, επισήμανε ο οδηγός ότι στην ώρα της αναμονής, είχε πάρει κι άλλες φορές τηλέφωνο ο επιβάτης και του έλεγε κατεβαίνω και του αναβόσβηνε τα φώτα».

Μάλιστα, ο ηθοποιός επικοινώνησε με την πλατφόρμα μέσω του live chat και φέρεται να επιβεβαίωσε ότι ζήτησε από τον οδηγό να ξεκινήσει το ταξίμετρο.

Ο 29χρονος ηθοποιός φέρεται να άνοιξε τον λογαριασμό από το συγκεκριμένο κινητό στις 17 Σεπτεμβρίου του 2018 και έκτοτε είχε κάνει 11 διαδρομές, μέχρι τη στιγμή που απενεργοποιήθηκε από την Beat κατόπιν ενημέρωσης του συμβάντος από τον οδηγό στις 15 Νοεμβρίου. Όμως, στο παρελθόν διατηρούσε άλλο λογαριασμό, συνδεδεμένο με άλλο διαφορετικό κινητό τηλεφώνου, τον οποίο είχε ανοίξει στις 24 Φεβρουαρίου του 2017 και απενεργοποιήθηκε πάλι από την Beat στις 3 Μαρτίου 2017 εξαιτίας παραπόνων από συνεργαζόμενους με την υπηρεσία οδηγούς για επαναλαμβανόμενες ακυρώσεις, μη εξόφληση διαδρομών, παρενοχλήσεις και… επανειλημμένες αναζητήσεις εύρεσης οδηγού. Χαρακτηριστικά, για 28 διαδρομές έκανε 537 αναζητήσεις.

Το μήνυμα το οδηγού στην Beat

Στις 13 Νοεμβρίου, όταν και έγινε το περιστατικό ο οδηγός κάλεσε στα γραφεία της εταιρίας, αλλά εξαιτίας αναμονής στο τηλεφωνικό κέντρο η γραμμή έκλεισε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίσθηκαν, δύο ημέρες αργότερα άφησε φωνητικό μήνυμα για το συμβάν:

«Καλησπέρα, πήρα κλήση από πελάτη σας, του Beat, ο κύριος μου έριξε κάτι μέσα στο αυτοκίνητο, ζαλίστηκα, με αποτέλεσμα να χάσω τις αισθήσεις μου, δεν έχω πληρωθεί από τον κύριο είναι στην αστυνομία, έχω τα στοιχεία του, σας παρακαλώ να επικοινωνήσετε το συντομότερο δυνατό μαζί μου διότι σας είχα πάρει την ίδια ημέρα διότι επρόκειτο για κλέφτη και προφανώς και δεν απάντησε κανένας. Ευχαριστώ πολύ!».