Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΗ ιστορία ζωής από ένα αιωνόβιο ζευγάρι στο Παλιονέχωρο ορεινής Ναυπακτίας

Η ιστορία ζωής από ένα αιωνόβιο ζευγάρι στο Παλιονέχωρο ορεινής Ναυπακτίας

Στην αγκαλιά των ορεινών τοπίων της Ναυπακτίας, σε υψόμετρο που φτάνει τα 1070 μέτρα, συναντήσαμε δύο ζωές πλούσιες σε εμπειρίες και μνήμες. Ο παππούς Γιώργος, ένας σοφός άνδρας 93 ετών, και η γιαγιά Πηνελόπη, 91 ετών, μας άνοιξαν την πύλη προς το παρελθόν, εκείνα τα δύσκολα χρόνια που σημάδεψαν τις ζωές τους.

Δείτε το βίντεο

Ο παππούς Γιώργος, πολεμιστής του χρόνου, μοιράστηκε μαζί μας τις ιστορίες από το παρελθόν, όταν ο κόσμος πάλευε με την πείνα και τη φτώχεια. Ανέφερε πώς τα αλεσμένα βελανίδια ήταν ο τρόπος για να φτιαχτεί αλεύρι, και το ψωμί ήταν πολυτέλεια.

Η γιαγιά Πηνελόπη, αποκαλύπτοντας τον προσωπικό της πόνο, είπε πώς έμεινε ορφανή από μικρή ηλικία. Ο πατέρας της παντρεύτηκε δεύτερη φορά, και εκείνη, από τα 7 της χρόνια, έμαθε την αξία της εργασίας δουλεύοντας σκληρά στα χωράφια. Μεγάλωσε στη γη, καλλιέργησε την ανθρωπιά και την επιμονή.

Σήμερα, στα χρόνια της σύνταξης, βρίσκονται στο αγαπημένο τους χωριό, απολαμβάνοντας την ηρεμία και την απλότητα της ζωής. Ο κήπος τους γίνεται ο παράδεισός τους, όπου περνούν τις ώρες τους, αφηγούμενοι τις ιστορίες τους στα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Στην καρδιά της απλότητας, η ιστορία τους αναδεικνύει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος, την αντοχή στις δυσκολίες, και την αξία της οικογενειακής αγάπης. Είναι μια ζωή γεμάτη περιπέτειες και αγάπη, που συνεχίζεται να ακτινοβολεί από τα βουνά της Ναυπακτίας, σαν ένα φωτεινό φως που φωτίζει το παρόν και το μέλλον.

Πηγή: iaitoloakarnania.gr

Τα πιο σημαντικά