Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
αληθινά περιστατικάΗ ιστορία του Γιάννη που έπεσε για να πιάσει τον σταυρό στην...

Η ιστορία του Γιάννη που έπεσε για να πιάσει τον σταυρό στην Ελλάδα και έμεινε παράλυτος

Παραμονή των Φώτων σήμερα κι όλοι έχουμε να θυμηθούμε από κάποια ιστορία, ενός συγγενικού ή γνωστού προσώπου. Σίγουρα όμως μας έχει μείνει η ιστορία του 24χρονου Γιάννη, ο οποίος βούτηξε στα κρύα νερά στην Αμάρυνθο για να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό, το 2021.

Η βουτιά όμως αυτή έμελε να είναι μοιραία για τη ζωή του, καθώς χτύπησε το κεφάλι του και τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο μέχρι σήμερα.

24χρονος Γιάννης: Το μοιραίο ατύχημα

Ήθελε να εκπληρώσει το τάμα του για τον αδελφό του, που πάσχει από λευχαιμία. Ο νεαρός μαζί με τον πατέρα του ξεκίνησαν από τη Δροσιά Ευβοίας για την Αμάρυνθο προκειμένου να ρίξουν μόνοι τους τον Τίμιο Σταυρό. Λίγες μέρες νωρίτερα, τα Χριστούγεννα, ο 24χρονος είχε γίνει δότης μυελού των οστών με σκοπό να βοηθήσει τον μεγαλύτερο αδελφό του.

Όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Βούτηξε μαζί με τον πατέρα του και δύο ακόμα φίλους τους, όμως τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα. Για μέρες ήταν σε κώμα. Τελικά οι γιατροί διέγνωσαν ολική τετραπληγία. Έκτοτε παραμένει καθηλωμένος σε αμαξίδιο.

Παρ’ολα αυτά δεν έχασε την πίστη του και παραμένει αισιόδοξος για τη ζωή, παρόλο που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα αρκετές δυσκολίες. Ένα χρόνο αργότερα, ο αδελφός του Γιάννη, Στέργιος βούτηξε και αυτός με τη σειρά του να πιάσει τον Σταυρό, για να εκπληρώσει το τάμα του για τον αδελφό του.

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», τα δύο αδέλφια αναφέρθηκαν στην αγάπη και την ενότητα που έχουν.Όπως είπαν χαρακτηριστικά: «Είμαστε ο ένας για τον άλλον»

Ο Γιάννης συνεχίζει να χαμογελά παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μετά το ατύχημά του, ενώ η σύντροφός του Μαρία στέκεται στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή.

24χρονος Γιάννης: Δείτε το βίντεο

Τα πιο σημαντικά