Η ιστορία του «ανθρώπου ελέφαντα»: Ο άνδρας που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια.

6 Αυγούστου, 2015 4:41 ΠΜ
More videos

Ζώντας με μια σοβαρή παραμόρφωση του προσώπου στο Λονδίνο, σημαίνει ότι ακόμα και μια βόλτα στο μαγαζί της γειτονιάς, μπορεί να μετατραπεί σε μια παρέλαση βλεμμάτων και ενοχλητικών ψίθυρων. Ο κόσμος συχνά αποκαλεί τον Adam Pearson «φρικιό» και συχνά πέφτει θύμα βίαιων επιθέσεων από κακοποιά στοιχεία που θέλουν να του χαράξουν το πρόσωπο.

«Ένας τύπος σε κλαμπ στο Μπράιτον, νόμιζε πως φορούσα μάσκα και προσπάθησε να μου τραβήξει το πρόσωπο και μου είπε τι είδους άνθρωποι γεννούν κάτι τέτοιο…», λέει. Ο Adam στο ΒΒC, που έγινε γνωστός για τη συμμετοχή του στην ταινία στο πλευρό της Σκάρλετ Γιοχάνσον, «Under The Skin», αποκάλυψε σε βρετανικό μέσο, τις επιθέσεις και τις απαίσιες συμπεριφορές που δέχεται.ad-1_1

Όπως ανέφερε, η πιο σοκαριστική φράση που έχει ακούσει ήταν από μια γυναίκα που του είπε «θα έπρεπε να είχες καεί μέχρι θανάτου όταν γεννήθηκες». Ο Adam πάσχει από νευροϊνωμάτωση τύπου 1 που προκαλεί καλοήθεις όγκους που αναπτύσσονται στα νεύρα του προσώπου του.

ad-2_1 ad-3_1 ad-4_0 ad-6_1 kafgnj1

5515050259_0036b65e43_b 4-cr-adam-pearson-04-W480.jpg-pwrt3 Beauty-Beast-Ugly-Face-Prejudice

kafgnj2

«Η παραμόρφωση μου είναι τόσο μεγάλη που οι άνθρωποι δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν σε αυτό» δήλωσε και συμπλήρωσε:«Τα βλέμματα και οι ψίθυροι από μόνα τους δεν αποτελούν εγκλήματα μίσους αν και βιώνω καθημερινά τις προκαταλήψεις που έχουν άνθρωποι απέναντι σε αυτούς που έχουν αναπηρία».

Πηγή: BBC (via)
Ακολουθήστε μας στο facebook: