Η ιστορία της Ελισάβετ που ακρωτηριάστηκε όταν παρασύρθηκε από τρένο

8 Μαρτίου, 20233:18 ΠΜ
More videos

Η Ελισάβετ πριν από οκτώ χρόνια, στις 27 Οκτωβρίου 2015, παρασύρθηκε από διερχόμενη αμαξοστοιχία στον σταθμό του Ρουφ, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί και στα δύο κάτω άκρα. Σήμερα στέκεται όρθια και αισιόδοξη. Βρέθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», μοιράστηκε την περιπέτειά της και έστειλε το δικό της μήνυμα.

Η Ελισάβετ είναι ένα αισιόδοξο πλάσμα, που παρά τις μεγάλες δυσκολίες δεν το βάζει κάτω.

Από το 2015 περπατά με τεχνητά μέλη. Ένα ατύχημα στον προαστιακό σιδηρόδρομο στον σταθμό του Ρουφ είχε ως αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν και τα δύο της πόδια. Προσπαθούσε να διασχίσει τις γραμμές και παρασύρθηκε από διερχόμενη αμαξοστοιχία. Οι στιγμές που έζησε ήταν εφιαλτικές, ενώ, όπως είπε, δεν υπήρχε κανείς να τη βοηθήσει.

Αμέσως μετά το ατύχημα μου κλέψανε και την τσάντα. Ένιωσα κάποιον να μου λέει κάτι, να με φιλάει στο μέτωπο και αμέσως μετά να μου βγάζει την τσάντα από την πλάτη.

«Όταν ήρθαν να με βάλουν στο ασθενοφόρο, άρχισα να φωνάζω “η τσάντα μου, η τσάντα μου” και εκεί ο αστυνομικός κατάλαβε τι είχε γίνει», δήλωσε η Ελισάβετ.

Οι δυσκολίες της Ελισάβετ μετά το ατύχημα και τον ακρωτηριασμό

Όταν άκουσε ότι θα χάσει και τα δύο της πόδια δε «λύγισε». Μάλιστα, διέψευσε τους γιατρούς και περπάτησε πολύ νωρίτερα απ΄ότι υπολόγιζαν. «Είπα στον γιατρό ότι δε θα κάνω άλλα χειρουργεία και ότι σε πέντε μήνες θα είμαι όρθια. Όντως στο δίμηνο πάνω βγήκα από το νοσοκομείο και στο πεντάμηνο σηκώθηκα».

Η Ελισάβετ πριν το ατύχημα ήταν αρχαιολόγος, όμως πλέον δεν μπορεί να δουλέψει. Τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολείται με το κόσμημα, ενώ την ενδιαφέρει και ο χώρος του θεάτρου. Δε χάνει στιγμή το χαμόγελό της, αν και συναντά συνεχώς εμπόδια.

Δεν είναι όλα ρόδινα και πασπαλισμένα με χρυσόσκονη.  Υπάρχουν και στιγμές που πονάω πολύ, αλλά πολύ σκοτεινές στιγμές συναισθηματικά.

«Δεν τα βλέπω τα περίεργα βλέμματα. Αυτό που μου αρέσει και διασκεδάζω πολύ είναι όταν έρχονται τα παιδιά και με ρωτάνε. Τους λέω ότι είμαι ρομπότ ή ο Ρόμποκοπ. Πρέπει να μάθουν να έχουν θάρρος τα παιδιά και να ρωτάνε, πώς αλλιώς θα μάθουν;», είπε χαμογελώντας.
Θέλω να πιστεύω ότι για κάποιο λόγο γίνονται όλα… Τον λόγο του ατυχήματος δεν τον έχω βρει ακόμα, αλλά τον ψάχνω.

«Με την τραγωδία των Τεμπών είναι σαν να βλέπω ξανά τη δικογραφία μου»

Η Ελισάβετ τοποθετήθηκε και για το θέμα των ημερών, το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο της ξύπνησε μνήμες από το δικό της ατύχημα.

«Όλες αυτές οι παραλήψεις που έχουν έρθει στο φως με το δυστύχημα στα Τέμπη τις έχω ζήσει, είναι πραγματικότητα. Αυτές τις μέρες είναι σαν να βλέπω τη δικογραφία μου», είπε.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα με τον χειρότερο τρόπο. Δεν ήθελα να συμβεί αυτή η τραγωδία.

«Θεωρούν ότι δεν μπορεί να τους αγγίξει τίποτα. Αισθάνομαι αρκετά μικρή απέναντί τους, αλλά αυτό μου δίνει παραπάνω δύναμη… Προσωπικά είχα πολλά θέματα με τη δική μου υπόθεση» πρόσθεσε και επεσήμανε ότι είχαν παραποιηθεί κάποια στοιχεία.

Εδώ και επτάμιση χρόνια η Ελισάβετ προσπαθεί να δικαιωθεί στο δικαστήριο και ο αγώνας της συνεχίζεται.

Δείτε το βίντεο:
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News