Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΗ ιστορία της 5χρονης Μαρκέλας – Την εγκατέλειψαν νεογέννητη στο Παίδων –...

Η ιστορία της 5χρονης Μαρκέλας – Την εγκατέλειψαν νεογέννητη στο Παίδων – Παρά το σπάνιο σύνδρομο, κατάφερε να περπατήσει

Το πρώτο βήμα, είναι πάντα το πιο σημαντικό, και στην περίπτωση της 5χρονης σήμερα Μαρκέλλας, καθοριστικό για τη ζωή και το μέλλον της. Η μικρούλα πάσχει εκ γενετής από αναπτυξιακό σύνδρομο Cornelia De Lange, με συνοδό Νοητική Υστέρηση, ενώ έχει περάσει όλη της την ζωή στο νοσοκομείο, έχοντας εγκαταλειφθεί από τους γονείς της.

Η  ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 

Η γνωριμία και η ένταξη της Μαρκέλλας στην οικογένεια του «Χαμόγελου του Παιδιού», έγινε πριν από έναν χρόνο, όταν έλαβαν αίτημα από την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», σχετικά με την μεταφορά της 2 φορές την εβδομάδα από το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, προς το Κέντρο Αποκατάστασης, ώστε να κάνει τις ειδικές της θεραπείες.

“Ένας χρόνος μεταφορών, ένας χρόνος συνοδειών, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους ανθρώπους της Γραμμής 1056, τους διασώστες, τους οδηγούς, όσο και από τους εθελοντές μας.

Για να το πετύχουμε, όλοι μαζί έχουμε περάσει έναν χρόνο καθημερινών επικοινωνιών, προσπάθειας, έντασης, αγωνίας, προγραμματισμού, αναζήτησης εθελοντών, υπομονής, επιμονής και θέλησης. Πάντα όμως το αποτέλεσμα ήταν να ανταποκρινόμαστε στην ανάγκη της μικρής.

Οι εθελοντές μας, οι οποίοι συνδράμουν σχεδόν αποκλειστικά πλέον στις μεταφορές της, μας καλούν και εκείνοι το ίδιο περήφανοι για να συζητήσουμε την πολύ μεγάλη πρόοδο και εξέλιξη της μικρής, εξηγώντας τους από πλευράς μας ότι είναι και εκείνοι μέρος αυτής της επιτυχίας. Και εκεί η χαρά τους και η αίσθηση ευθύνης τους, ακόμα μεγαλύτερη!” αναφέρουν οι άνθρωποι από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η ΜΙΚΡΗ ΣΗΚΩΘΗΚΕ, ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ  ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ, ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ

Ένα παιδί που μέχρι τα 4 του χρόνια μπορούσε μόνο να στηριχτεί στην κούνια του και παρέμενε στο δωμάτιο της κλινικής. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό της, γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην υγεία.

Τα πιο σημαντικά