«Η ηρωίδα μου είμαι εγώ»: Η παιδική ζωγραφιά στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων που μας συγκίνησε

13 Φεβρουαρίου, 202312:33 ΠΜ

Η παιδική ζωγραφιά με το δυνατό μήνυμα ενθάρρυνσης “Η ηρωίδα μου είμαι εγώ” που απεικονίζει το σκίτσο ενός κοριτσιού που βρίσκεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ΕΛΠΙΔΑ είναι ό,τι πιο συγκινητικό και τρυφερό είδαμε σήμερα.

Τη φωτογραφία την αλιεύσαμε από το λογαριασμό της Ελισάβετ Πανταζή και αποτελεί μια εικόνα που δεν περνά απαρατήρητη καθώς στέλνει κουράγιο, δύναμη και θάρρος στους λιλιπούτειους ασθενείς που δίνουν μάχη με τον παιδικό καρκίνο.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι κύριος λόγος παιδικής θνησιμότητας σε πολλές χώρες. Τουλάχιστον 400.000 παιδιά, από νεογνά έως 19 ετών, διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο ενώ είναι γεγονός ότι αποτελεί μια πολύπλευρη νόσο, που η εμφάνισή της συνεχώς αυξάνεται.

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Κατά τη διάρκεια της πάθησής τους, τα παιδιά μπορεί να πονούν, να κλαίνε, να λυγίζουν, όμως ξανασηκώνονται όρθια και χαμογελούν, βλέπεις στα μάτια τους την ελπίδα, να σου φωνάζουν, «εγώ θα τα καταφέρω».
Η τρυφερή αυτή ζωγραφιά είναι η υπόσχεση που θέλουμε να εκπληρωθεί για όλους τους μικρούς μαχητές που αναμετρώνται με τον κα

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News