Οι Ιρανές κάνουν επανάσταση πετώντας τη μαντήλα. Ξεκίνησαν κίνημα για να την καταργήσουν!

16 Ιουνίου, 2015 5:41 ΜΜ
More videos

Την επανάστασή τους, με το δικό τους τρόπο, κάνουν οι Ιρανές. Πετούν τη μαντήλα και ποστάρουν φωτογραφίες τους στο Facebook.

Στο Ιράν το να δείχνει μια γυναίκα τα μαλλιά της είναι αδίκημα, το οποίο μάλιστα τιμωρείται από το νόμο. Από το 1979 οι Ιρανές είναι υποχρεωμένες νομικά να καλύπτουν τα μαλλιά τους όταν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο.

Ο νόμος, μάλιστα, εφαρμόζεται με ιδιαίτερη αυστηρότητα, καθώς όσες γυναίκες συλλαμβάνονται να κυκλοφορούν χωρίς μαντήλα είτε συλλαμβάνονται είτε τους επιβάλλεται πρόστιμο. Ολα αυτά στις περιπτώσεις, που κρίνεται ότι αυτή την κίνηση την έκαναν σκόπιμα.

Ωστόσο, τελευταία πολλές είναι οι γυναίκες του Ιράν που επαναστατούν ενάντιο στο νόμο αυτο τον οποίο θεωρούν ξεπερασμένο και άδικο.

Μάλιστα, έχουν βρει έναν τρόπο διαμαρτυρίας ο οποίος είναι ισχυρός μεν, ειρηνικός δε: Ποστάρουν σε ειδικό λογαριασμό στο Facebook τις φωτογραφίες με τα μαλλιά τους ελεύθερα. Μια πραγματικά γενναία κίνηση αν είσαι γυναίκα που ζει στο Ιράν.

Beautiful woman enjoys the wind on the roof of a tall building with the cityscape in the background.

Beautiful woman enjoys the wind on the roof of a tall building with the cityscape in the background.

mandatory-hijab-protest-veil-iran-masih-alinejad-stealthy-freedom-1 mandatory-hijab-protest-veil-iran-masih-alinejad-stealthy-freedom-4 mandatory-hijab-protest-veil-iran-masih-alinejad-stealthy-freedom-5 mandatory-hijab-protest-veil-iran-masih-alinejad-stealthy-freedom-6 mandatory-hijab-protest-veil-iran-masih-alinejad-stealthy-freedom-10__700 mandatory-hijab-protest-veil-iran-masih-alinejad-stealthy-freedom-11__700 mandatory-hijab-protest-veil-iran-masih-alinejad-stealthy-freedom-13__700 mandatory-hijab-protest-veil-iran-masih-alinejad-stealthy-freedom-14__700 mandatory-hijab-protest-veil-iran-masih-alinejad-stealthy-freedom-16__700 mandatory-hijab-protest-veil-iran-masih-alinejad-stealthy-freedom-17 mandatory-hijab-protest-veil-iran-masih-alinejad-stealthy-freedom-31__700 mandatory-hijab-protest-veil-iran-masih-alinejad-stealthy-freedom-41__700 mandatory-hijab-protest-veil-iran-masih-alinejad-stealthy-freedom-51__700 mandatory-hijab-protest-veil-iran-masih-alinejad-stealthy-freedom-61__700 mandatory-hijab-protest-veil-iran-masih-alinejad-stealthy-freedom-121__700 Wearing-Hijab__700 Wearing-Hijab1__700

Ακολουθήστε μας στο facebook: