Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΗ ιατροδικαστής που έκανε νεκροτομή στην Ίριδα: «Εγώ πήγα στην εισαγγελία και...

Η ιατροδικαστής που έκανε νεκροτομή στην Ίριδα: «Εγώ πήγα στην εισαγγελία και ξεκίνησε η έρευνα»

Εγώ πήγα στην εισαγγελία και έτσι ξεκίνησε η έρευνα για τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη“, αποκαλύπτει στο Star η Αγγελική Τσιόλα. Η ιατροδικαστής που είχε κάνει την νεκροτομή στην Ίριδα. Ωστόσο, συνάδελφοί της υποστηρίζουν ότι στην περίπτωση του 6 μηνών βρέφους υπήρχε λανθασμένη ερμηνεία των ευρημάτων που τώρα πιθανότατα δείξουν εγκληματική ενέργεια.

“Ο θάνατος της Τζωρτζίνας ξεχείλισε το ποτήρι”, λέει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα και την οδήγησε στην εισαγγελία όπου εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της.

Δυο μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, πριν βγουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, εγώ ήμουν αυτή που πήγα στην Εισαγγελία Πατρών και εξέφρασα τον προβληματισμό μου για τον θάνατο των παιδιών. Πρότεινα συνδυαστική μελέτη των περιστατικών. Από την Τζωρτζίνα , στην Ίριδα και μετά στη Μαλένα. Δεν μου κόλλαγε ο τρόπος που πέθαναν“.

Η γυναίκα που έκανε την νεκροψία- νεκροτομή στην Ίριδα υποστηρίζει ότι οι γιατροί που παρακολουθούσαν την Τζωρτζίνα θα λύσουν το μυστήριο με τις καταθέσεις τους.

“Τρεις υποθέσεις. Τρία παιδιά σε τρία χρόνια. Επέμεινα στις αρχές ότι αν εξετάσουμε ένα ένα τα περιστατικά δεν θα οδηγούσαν στο θάνατο. Οι γιατροί πάνω από την Τζωρτζίνα ήταν κορυφαίοι. Στις καταθέσεις τους θα πρέπει να πουν ότι το παιδί δεν μπορούσε να φύγει από τη μια στιγμή στην άλληΟ ιατροδικαστής είναι η τελευταία τρύπα της βελόνας“.

Αμφισβητούν την Αγγελική Τσιόλα οι συνάδελφοί της

Όμως συνάδελφοι της υποστηρίζουν ότι η ερμηνεία της νεκροψίας στην Ίριδα δεν έριξε το απαραίτητο φως στην υπόθεση και δεν κινητοποίησε όπως έπρεπε τις αρχές…

Δυστυχώς υπήρχε μη ορθή ερμηνεία. Το πνευμονικό οίδημα και οι φωτογραφίες μαρτυρούν ότι μιλάμε για ασφυξία και μάλιστα εγκληματική ενέργεια”, λέει η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη.

Οι φωτογραφίες της Ίριδας μάλιστα περνούν από κόσκινο αυτή τη φορά, αφού τα στοιχεία που εκμεταλλεύονται τώρα οι ιατροδικαστές δείχνουν να ανατρέπουν το αρχικό πόρισμα.

Η κυρία Τσιόλα είχε χτυπήσει “καμπανάκι” και στον εντατικόλογο της παιδιατρικής κλινικής στο Ρίο, Ανδρέα Ηλιάδη, όταν την είχε συναντήσει…

Πήγα και συνάντησα την κυρία Τσιόλα. Κατάλαβα ότι γνώριζε το θέμα γιατί είχε κάνει την νεκροψία στην Ίριδα. Εξέφρασα την αγωνία μου εάν υπάρχει σύνδεση των αιφνίδιων θανάτων με κάτι γονιδιακό. Μου είπε να ξεκινήσω αμέσως γονιδιακό έλεγχο“, φέρεται να είπε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν επισκέφτηκαν νωρίτερα τις αρχές για να εκφράσουν τον προβληματισμό τους και πιθανότατα να σώσουν κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.

Τα πιο σημαντικά