Η Ιαπωνία δίνει δωρεάν εγκαταλελειμμένα σπίτια στους πολίτες της

Δεκέμβριος 5, 2018 11:25 ΜΜ
More videos

Μήπως βρίσκεστε σε μια φάση στην ζωή σας που θέλετε να αγοράσετε το πρώτο σας σπίτι και μαζεύετε με δυσκολία χρήματα για αυτόν τον σκοπό; Έχετε βαρεθεί να πληρώνετε ενοίκιο για ένα σπίτι που στο τέλος δεν σας ανήκει και θέλετε επιτέλους να μείνετε κάπου δωρεάν;

Αν η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι ναι τότε πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μετακομίσετε στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με μια έκθεση της κυβέρνησης από το 2013, υπάρχουν περίπου 8 εκατομμύρια εγκαταλελειμμένα σπίτια στα προάστια πολλών πόλεων της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με το Insider, αυτά τα εγκαταλελειμμένα κτίρια βρίσκονται σε αξιοπρεπή κατάσταση και έχουν καταγραφεί σε μια ηλεκτρονική λίστα όπου δίνονται έναντι ενός πολύ μικρού αντιτίμου ή ακόμα και δωρεάν.

Η κυβέρνηση προσφέρει ακόμη και επιδοτήσεις για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να επενδύσουν στην ανακαίνιση των σπιτιών.

Ένας από τους λόγους ύπαρξης τόσο μεγάλου αριθμού εγκαταλελειμμένων σπιτιών είναι η γήρανση του πληθυσμού. Οι άνθρωποι πηγαίνουν σε γηροκομεία ή πεθαίνουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Τα σπίτια τους μένουν άδεια και δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για να τα γεμίσουν.

Στο μέλλον το πρόβλημα αυτό αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς οι θάνατοι εξακολουθούν να ξεπερνούν τις γεννήσεις με περισσότερους από 1 στους 4 πολίτες να είναι άνω των 65 ετών.

Ένας ακόμα παράγοντας που έχει συμβάλει στο πρόβλημα είναι η κουλτούρα των προλήψεων που επικρατεί στην χώρα.

Τα σπίτια που συνδέονται με “μοναχικούς” θανάτους, αυτοκτονίες ή δολοφονίες θεωρούνται ότι φέρνουν κακή τύχη και δεν προτιμώνται.

[ladbible]

Ακολουθήστε μας στο facebook: