Η γυναίκα μου άφησε τον εαυτό της και θέλω να χωρίσω

9 Ιουνίου, 20233:32 ΠΜ

Γίνεται η ζυγαριά να καθορίζει το μέλλον ενός γάμου; Δυστυχώς γίνεται…

“Παντρεύτηκα την γυναίκα μου γιατί ήταν κουκλάρα και ήξερα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να την ρίξω- πόσο μάλλον να κάνω και σχέση μαζί της. Για κάποιον λόγο με αγάπησε πραγματικά και ήθελε να με παντρευτεί. Δεν ήθελα με τίποτα να την χάσω. Λάτρευα το σώμα της, το πρόσωπό της, το στήθος της, τα πάντα. Ένιωθα τόσο όμορφα όταν ήμουν μαζί της, κάθε φορά που την άγγιζα τρελαινόμουν. Ήταν απλά τέλεια. Σήμερα μετά από 12 χρόνια δεν έχουμε κανένα κοινό…

Τώρα έχουμε δύο παιδιά και το σώμα για το οποίο κάποτε είχα εμμονή δεν υπάρχει πια. Έχει πάρει τουλάχιστον 25-30 κιλά. Κάποιες φορές θυμώνω πολύ μαζί της που άφησε έτσι τον εαυτό της, παρόλο που ξέρω πως οφείλεται στις γέννες και δεν είναι αποκλειστικά δικό της λάθος. Είναι τόσο καλός άνθρωπος που ποτέ δεν θα έλεγα κάτι, αλλά ο λόγος που την ερωτεύτηκα έχει εκλείψει.

Συχνά νιώθω παγιδευμένος, αλλά ξέρω ότι είναι δικό μου λάθος. Τον τελευταίο καιρό πιάνω τον εαυτό μου να κοιτάει άλλες γυναίκες και να φαντασιώνεται ότι κάνει σεξ με μια άλλη! Απλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν θα ξανακάνω το άλλοτε καταπληκτικό σεξ που έκανα και με ξετρέλαινε. Σκέφτομαι κιόλας την πρώην κοπέλα μου που δεν ήταν καν εμφανίσιμη, ωστόσο ήταν η καλύτερή μου φίλη. Την παράτησα για την σύζυγό μου και αναρωτιέμαι αν αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου…”

Απάντηση 

Λέτε ότι δεν έχετε τίποτα κοινό, αλλά ήσασταν ευτυχισμένος για 12 χρόνια. Η εμφάνιση σαφώς και παίζει ρόλο και ο καθένας μπορεί να νιώσει άσχημα εάν ο σύντροφός του αλλάξει ριζικά προς το χειρότερο, ειδικά στην περίπτωση που παίρνει τόσα πολλά κιλά. Καμιά γυναίκα δεν θα έπρεπε να πάρει τόσα κιλά από δύο εγκυμοσύνες, οπότε πρέπει να λάβετε υπόψιν σας όλες τις εκδοχές πριν πάρετε αποφάσεις ζωής.

Υπάρχει περίπτωση να πέρασε επιλόχειο κατάθλιψη ή να τρώει ασταμάτητα επειδή γνωρίζει πόσο πολύ σας ενδιαφέρει η εμφάνιση και απογοητεύτηκε που πήρε κάποια κιλά στην εγκυμοσύνη; Έχετε δυο παιδιά να σκεφτείτε και το να φαντασιώνεστε άλλες γυναίκες δεν είναι η ιδανική λύση στο πρόβλημά σας. Σταματήστε να αναπολείτε το παρελθόν και προσπαθήστε να κάνετε καλύτερο το μέλλον για σας και την οικογένειά σας. Μιλήστε στην γυναίκα σας όταν δεν θα είστε απασχολημένος ώστε να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε σε εκείνη. Μην ασκείτε κριτική, ούτε να απειλείτε ότι θα την χωρίσετε αν δεν χάσει κιλά. Αντί αυτού, πείτε της ότι ανησυχείτε για εκείνη και εκτιμάτε σίγουρα ότι είναι πνιγμένη με το να φροντίζει τα δυο σας παιδιά, αλλά σας προβληματίζει το ότι βάζει πάντα τις δικές της ανάγκες τελευταίες και είναι καιρός να κοιτάξει την υγεία της.

Προτείνετε κάποιο τρόπο άσκησης που μπορείτε να κάνετε και όλοι μαζί σαν οικογένεια, αλλά και ότι ευχαρίστως θα προσέχετε τα παιδιά αν θέλει να πηγαίνει γυμναστήριο. Πείτε της ότι ως γονείς είναι λογικό να κουράζεστε πιο εύκολα και επειδή δεν γυμνάζεστε  θα θέλατε να το λύσετε, το οποίο επίσης σημαίνει και να τρώτε υγιεινά σαν οικογένεια.

Το να είσαι μητέρα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο μπορεί να είναι εξαντλητικό και πολλές φορές βαρετό και υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι πίσω από την απόκτηση βάρους που δεν θα έπρεπε να αγνοείτε. Πρέπει να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψιν σας την περίπτωση κατάθλιψης, η οποία δεν είναι μια εύκολη κατάσταση και ίσως να χρειάζεται τη βοήθεια ειδικού. Επίσης η γυναίκα σας χρειάζεται να επισκεφθεί τον γιατρό της για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας (π.χ. ορμονικό) στο οποίο οφείλεται η πρόσληψη βάρους.

Όσο και διακριτικά να προσεγγίσετε αυτό το θέμα, δεν θα μπορέσει να χάσει όλο αυτό το βάρος μέσα σε μια νύχτα, οπότε πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά. Αν τελικά η γυναίκα σας, δεν χάσει βάρος θα τελειώσει και ο γάμος σας;

Αν ναι, οραματιστείτε για λίγο τις μελλοντικές σας σχέσεις. Όλοι γερνάνε και αλλάζουν εμφανισιακά, οπότε σε περίπτωση που δεν κρατήσει ο γάμος σας, θα μπορούσε αυτή η εμμονή με την εξωτερική εμφάνιση να επηρεάσει τις μελλοντικές σας σχέσεις;

Θεωρούσατε ότι δεν αξίζατε την γυναίκα σας στην αρχή, το οποίο κρύβει και μια χαμηλή αυτοεκτίμηση και κατά κάποιον τρόπο θα μπορούσε να εξηγήσει την εμμονή σας με την εμφάνιση. Ένας ειδικός, θα σας βοηθήσει και θα σας καθοδηγήσει να πάρετε τη σωστή απόφαση για εσάς και τα παιδιά σας.

Πηγή: womansday.com

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News