Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΗ γλυκύτατη Μαρία γίνεται η πρώτη Ελληνίδα νηπιαγωγός με σύνδρομο Down

Η γλυκύτατη Μαρία γίνεται η πρώτη Ελληνίδα νηπιαγωγός με σύνδρομο Down

Για τα παιδιά με σύνδρομο Down το μέλλον δεν διαγράφεται ποτέ τόσο ανοιχτό και γεμάτο επιλογές όσο των υπολοίπων. Κι όμως, κάποια από αυτά ξεπερνούν τους περιορισμούς και τις προσδοκίες με τη δύναμη της θέλησης και τον αδιάκοπο αγώνα τους, αλλά και με τη στήριξη οικείων και υπευθύνων. Όπως η Μαρία Νίτσα από την Καστοριά που περιμένει τις επόμενες μέρες να ανακυρηχθεί πτυχιούχος Νηπιαγωγός.

Η Μαρία Νίτσα μετρά αντίστροφα για την ημέρα που θα πάρει το πτυχίο της και θα γίνει η πρώτη Νηπιαγωγός στην Ελλάδα με σύνδρομο Down, παραδίδοντας μαθήματα δύναμης και θέλησης σε όλη την Ελλάδα.

Η Μαρία κατάγεται από την Μεσοποταμία Καστοριάς, έχει σύνδρομο Down, αλλά και διαβήτη. Το 2017 κατάφερε να εισαχθεί στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια σκληρής μελέτης. Τώρα, ολοκλήρωσε τις σπουδές της και ετοιμάζεται να παραλάβει το πτυχίο της σε ένα μήνα.

Είναι στ’ αλήθεια μια μοναδική στιγμή για τη Μαρία, τους δικούς της, αλλά και όλη τη χώρα

. Και, φυσικά, είναι μια στιγμή έμπνευσης για όλους τους ανθρώπους που ζουν με το ίδιο σύνδρομο.

Με τη δύναμη της ψυχής και το πάθος της για τη γνώση, η Μαρία διδάσκει σε όλους μας ότι η θέληση για ζωή μπορεί να νικήσει τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Πηγή: thecaller.gr

Τα πιο σημαντικά