Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
μωράκιαΟι γιατροί της είπαν ότι το νεογέννητο μωρό της ήταν υγιές αλλά...

Οι γιατροί της είπαν ότι το νεογέννητο μωρό της ήταν υγιές αλλά όταν το είδε, σοκαρίστηκε…

Δευτερόλεπτα μετά την γέννα, οι γιατροί της πήραν το μωρό και την άφησαν μόνη για δέκα τρομακτικά λεπτά μέσα στο χειρουργείο. Γρήγορα η Μπράντι κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το μωρό.

Είχε δίκιο! Ο μικρός Έλι  δεν είχε μύτη, και δεν ήταν βέβαιο αν θα τα κατάφερνε να βγάλει τη νύχτα… όμως τα κατάφερε.

Ο Έλι  Τόμσον  είναι παράδειγμα μιας πολύ σπάνιας περίπτωσης γνωστής ως εκ γενετής  έλλειψη μύτης. Οι πιθανότητες να γεννηθεί κάποιος με αυτή; Μια στα 197 εκατομμύρια!

Τις πρώτες ημέρες της ζωής του τις πέρασε στην εντατική . Ήταν πέντε ημερών όταν υποβλήθηκε σε εγχείρηση τραχείας.  Όχι μόνο δεν είχε μύτη  αλλά ούτε και ρινική κοιλότητα και όσφρηση. Υπάρχουν μόνο 37 παρόμοιες περιπτώσεις σε όλον τον κόσμο. Πραγματικά οι γιατροί έμειναν τόσο έκπληκτοι από τον Έλι που τώρα ετοιμάζουν μελέτη που  θα στηρίζεται επάνω του.

Η Μπράντι έγινε η πρώτη μητέρα που τάισε γάλα το μωρό από την τραχεία του. Όλη η οικογένειά της έκανε μαθήματα τεχνητής αναπνοής και οι γονείς του Έλι έμαθαν πώς να  περιποιούνται την τραχεία του.

Ο΄Ελι θα παρακολουθείται από εξειδικευμένους γιατρούς και η μητέρα του είναι σίγουρη πως θα επιζήσει και θα μεγαλώσει.

Η οικογένεια της Μπράντι άνοιξε σελίδα στο φέισμπουκ για τον Έλι, γεμάτη από φωτογραφίες του, νέα του  καθώς και ενθαρρυντικά σχόλια πολλών ανθρώπων. ‘Ο Έλι είναι 100% υγιής’ είπε η μητέρα του, ‘μόνο που δεν έχει μύτη’.

Αυτή όμως φοβάται μήπως κάποια μέρα νοιώσει να τον λυπούνται οι άνθρωποι και αυτό δεν θα ήταν καλό, γιατί μετά ίσως και αυτός να λυπάται τον εαυτό του.

Επειδή η κατάσταση του Έλι επηρεάζει την υπόφυση, θα πρέπει να έχει περάσει την εφηβεία πριν αρχίσει την αποκατάσταση της ρινικής κοιλότητας. Μέχρι τότε δεν πρέπει να κάνει επεμβάσεις στο πρόσωπο.

Δείτε αυτό το βίντεο και ετοιμαστείτε να λατρέψετε αυτό το μωρό- θαύμα!

Τα πιο σημαντικά