Η Γεροβασίλη δεσμεύτηκε να διαλευκανθεί η υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου – Δεν είπε τίποτα για τον Κατσίφα

7 Νοεμβρίου, 2018 7:40 ΜΜ
More videos

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, υπόσχεται να διαλευκανθεί η υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, την στιγμή που η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα ετοιμάζεται να θάψει το παιδί της, που έπεσε από πυρά αλβανικών ειδικών δυνάμεων, ανήμερα εθνικής επετείου.

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη αφωνία για την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ενώ υποκριτικά, υπόσχεται να «ρίξει φως» στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Ήταν 21 Σεπτεμβρίου όταν ο Ζακ Κωστόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος. Η οικογένειά του, με υπόμνημα που κατέθεσε την Τρίτη (06.11.2018) στην Όλγα Γεροβασίλη, ζητά να διερευνηθεί λεπτομερώς η υπόθεση και κυρίως η συμπεριφορά των εμπλεκομένων.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως αποκάλυψε ο Νίκος Κωστόπουλος, αδερφός του Ζακ, μιλώντας στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ1, δεσμεύτηκε πως η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και θα διαλευκανθεί.

«Είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία. Δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα δέοντα ώστε να λυθεί και αν εξιχνιαστεί η υπόθεση. Κρατάω τη δέσμευσή της και περιμένω να δω αποτελέσματα», τόνισε ο Νίκος Κωστόπουλος αναφερόμενος στην επικοινωνία με την Όλγα Γεροβασίλη.

Στο υπόμνημά της προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η οικογένεια του Ζαν Κωστόπουλου, στέκεται στην ελλιπή αρχική δικογραφία και στο γεγονός πως δεν διασφαλίστηκε ποτέ ο χώρος μπροστά από το κοσμηματοπωλείο. «Βιντεοληπτικό υλικό δυστυχώς δεν κατασχέθηκε και ενώ έγιναν πολλά αιτήματα στον ανακριτή, δυστυχώς δεν υπήρχε αποτέλεσμα», είπε ο Νίκος Κωστόπουλος. Σημείωσε επίσης ότι δεν έγινε ποτέ σωστή αυτοψία στο χώρο αφού «άφησαν τον ιδιοκτήτη να καθαρίσει το χώρο, επίσης η πόρτα και ο μηχανισμός δεν ελέγχθηκαν».

Καίριο ζήτημα, για τον Νίκο Κωστόπουλο, είναι η ταυτοποίηση των προσώπων που φαίνονται στα video και ιδιαίτερα η ταυτοποίηση του ανθρώπου με την κίτρινη μπλούζα, που σε video από εκείνη την ημέρα, φαίνεται να μην αφήνει στον Ζακ Κωστόπουλο να μπει στον «Βενέτη» μετά από συνομιλία λίγων δευτερολέπτων. Σύμφωνα με τον αδερφό του 33χρονου ακτιβιστή, το πρόσωπο αυτό, με την κίτρινη μπλούζα, «είναι παρών σε όλο το συμβάν».

Χαρακτήρισε δε εντυπωσιακό ότι ενώ η οικογένεια μέσω των δικηγόρων που την εκπροσωπούν κατέθεσε αίτημα, στις 9 Οκτωβρίου, να αναγνωριστούν τα πρόσωπα που φαίνονται στα video, η αστυνομία, απάντησε μια μέρα μετά πως δεν μπορούν να βρεθούν αυτά τα άτομα.

Στο υπόμνημα προς την Όλγα Γεροβασίλη, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου ζητά να ενημερωθεί για την ΕΔΕ που έχει διαταχθεί, καθώς «έχουν περάσει αρκετές μέρες και δεν έχουμε ενημέρωση». Δεν απέκλεισε η καθυστέρηση αυτή να οφείλεται στις κρίσεις στην Αστυνομία.

Ο Νίκος Κωστόπουλος ζήτησε να διερευνηθούν οι πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες σε σχέση με το ΕΚΑΒ. «Κι εκεί θεωρώ ότι υπάρχουν ευθύνες αφού δεν έγινε επί τόπου προσπάθεια ανάνηψης» είπε και πρόσθεσε πως «σύμφωνα με μαρτυρίες δυο ανθρώπων που ήταν εκεί δεν παρενέβησαν στο λιντσάρισμα, τα δεματικά δεν λύθηκαν ποτέ και η αντιμετώπισή τους δεν ήταν αυτή που έπρεπε».