Η Γαλλία έκανε την αρχή, η Ελλάδα ακολουθεί: Το μέτρο-ηλεκτροσόκ για να πέσουν τα κρούσματα κάτω από τις 20.000

8 Ιουλίου, 20223:36 ΠΜ
More videos

Οι επαναμολύνσεις ανθρώπων που είχαν ήδη νοσήσει στο παρελθόν είναι πλέον συχνότερες αφού οι μεταλλάξεις Ομικρον 4 και 5 έχουν ήδη αρχίσει και δείχνουν το αποτύπωμά τους

Ανήσυχοι για έκτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι εμφανίζονταν οι ειδικοί, μετά την κατάργηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς και με την αύξηση της κινητικότητας λόγω διακοπών και τουρισμού.

Οι επαναμολύνσεις ανθρώπων που είχαν ήδη νοσήσει στο παρελθόν είναι πλέον συχνότερες αφού οι μεταλλάξεις Ομικρον 4 και 5 έχουν ήδη αρχίσει και δείχνουν το αποτύπωμά τους.

Μεγάλη είναι όμως και η διασπορά σε χώρες της Ευρώπης. Για παράδειγμα στη Γαλλία μέσα σε 24 ώρες ανιχνεύτηκαν περισσότερες από 206.000 μολύνσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, αποφασίστηκε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ στη Νίκαια, μία από τις πιο τουριστικές πόλεις της χώρας.

«Έλαβα την απόφασή μου μαζί με άλλους δημάρχους της μητρόπολης της Νίκαιας, ώστε όλοι από τη Δευτέρα να φορούν υποχρεωτικά μάσκα, στα 2.500 χλμ. του δικτύου των λεωφορείων και των τραμ», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί.

Η γαλλική κυβέρνηση, επί του παρόντος, περιορίζεται στη σύσταση για χρήση μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς, χωρίς να την καθιστά υποχρεωτική, αλλά ο δήμαρχος Εστροζί αναγκάζεται να την επαναφέρει, λόγω των πολλών κρουσμάτων που θέτουν σε κίνδυνο τη νέα σχολική χρονιά.

Την Τρίτη, ο νέος υπουργός Υγείας Φρανσουά Μπρον προέτρεψε για τη χορήγηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης (4η δόση) για τα πιο ευάλωτα άτομα και συνέστησε τη χρήση της μάσκας «στους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News