Εκπληκτικές εικόνες δείχνουν πόσο έχει αλλάξει η κούκλα Barbie τα τελευταία 50 χρόνια

11 Νοεμβρίου, 2015 7:36 ΜΜ
More videos

Η Αμερικανίδα επιχειρηματίας Ρουθ Χάντλερ χρησιμοποίησε τη γερμανική κούκλα Bild Lilli, ως πηγή έμπνευσης, για τη δημιουργία της πιο διάσημης κούκλας στο πλανήτη την Barbie.

Η Ρουθ Χάντλερ παρακολουθεί την κόρη της, Μπάρμπαρα, να παίζει με τις κούκλες της και παρατήρησε ότι, τής άρεσε να δίνει στις κούκλες της ρόλους ενηλίκων.Tην εποχή οι περισσότερες κούκλες για παιδιά ήταν αναπαραστάσεις βρεφών.

Η Χάντλερ συνειδητοποίησε ότι, υπάρχει ένα κενό στην αγορά γι’ αυτο πρότεινε στον άντρα της, Έλλιοτ (ιδρυτής της εταιρείας Mattel), την ιδέα της κούκλας-ενήλικα.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, στην Ευρώπη, το 1956, η Χάντλερ, μαζί με τα παιδιά της Μπάρμπαρα και Κέννεθ, βρήκαν τυχαία μια γερμανική κούκλα-παιχνίδι, που ονομαζόταν Bild Lilli και βασιζόταν σε έναν δημοφιλή χαρακτήρα που εμφανιζόταν σε ένα κόμικ του Ράινχαρντ Μπόιτιν, για την εφημερίδα Bild-Zeitung.

Η Lilli πουλήθηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1955 και παρ΄ολο που αρχικά είχε βγει στην αγορά μόνο για ενήλικες, έγινε δημοφιλής στα παιδιά.

Μετά την επιστροφή της στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Χάντλερ, επαναδιατύπωσε το σχεδιασμό της κούκλας και στην κούκλα δόθηκε το όνομα Barbie από την κόρη της Ρουθ, Μπάρμπαρα.

Ένα συλλέκτης συγκέντρωσε σε φωτογραφίες όλες τις Barbie από την πρώτη μέχρι και την τελεφταια.

Tenaflyviper

Μπόνους: