Η εταιρεία βγάζει εκατομμύρια χάρη σε τεχνολογία εμβολιασμού χωρίς βελόνα!

10 Φεβρουαρίου, 2015 7:55 ΜΜ
More videos

Χρηματοδότηση 20 εκατ. δολ. σε κλινικές δοκιμές για την τεχνολογία εμβολιασμού χωρίς βελόνα απέσπασε, η εταιρεία βιοτεχνολογίας Vaxxas.

Αυτός είναι ο δεύτερος γύρος χρηματοδότησης που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της πατενταρισμένης πλατφόρμας Nanopatch της Vaxxas που έχει αντλήσει συνολικά κεφάλαια 31,48 εκατ. δολαρίων.

«Καθώς έχουμε προχωρήσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας εμβολιασμού χωρίς βελόνα Nanopatch, έχουμε δει τεράστιες ευκαιρίες για να δημιουργήσουμε το δικό μας ιδιόκτητο αγωγό προϊόντων εμβολίων Nanopatch», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Vaxxas, David Hoey.

Το σύστημα λειτουργεί έχοντας ως στόχο ένα εμβόλιο σε μορφή patch για τα κύτταρα ακριβώς κάτω από το δέρμα.

Η Vaxxas προσπαθεί να αναπτύξει εμβόλια για έναν αριθμό σοβαρών ασθενειών, όπως τη γρίπη, την πολιομυελίτιδα, τις βακτηριακές λοιμώξεις και τον καρκίνο.

Η τεχνολογία, που αναπτύχθηκε από μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Κένταλ στο Αυστραλιανό Ινστιτούτο της Εμβιομηχανικής και Νανοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Queensland, επίσης δεν χρειάζεται να είναι στο ψυγείο κατά την αποθήκευση και τη μεταφορά, ένα πλεονέκτημα για εφαρμογές στον αναπτυσσόμενο κόσμο ή τις απομακρυσμένες κοινότητες.

via