Η εστίαση εκπέμπει SOS: «Δεν θα είναι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Θα είναι Μεγάλη Παρασκευή»

21 Δεκεμβρίου, 202110:23 ΜΜ

Κραυγή αγωνίας: «Η καταστροφή είναι ορατή πλέον μπροστά μας…»

Με τα νέα μέτρα για rapid test επί πληρωμή και των εμβολιασμένων για την είσοδό τους σε εστίαση και διασκέδαση προ των πυλών, ο Πρόεδρος της Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία του κλάδου και προειδοποίησε για «καταστροφή».

«Πρέπει να δούμε τη φωτογραφία της στιγμής. Ο κλάδος βρίσκεται σε μείωση του κύκλου εργασιών του εδώ και ενάμισι μήνα κατά 50 έως 60% … Η καταστροφή είναι ορατή πλέον μπροστά μας γιατί ο κλάδος έχει υποστεί από την πανδημία τις οικονομικές επιπτώσεις σε τέτοιο βαθμό που το 44% των επιχειρήσεων δηλώνει ότι δεν είναι βιώσιμες», είπε ο κ.Καββαθάς στο Open.

Μάλιστα, σε μια αποστροφή του λόγου του περιέγραψε πολύ χαρακτηριστικά την κατάσταση: «Δεν θα είναι γιορτές για μας, δεν θα είναι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Θα είναι Μεγάλη Παρασκευή για τον κλάδο».

Σύμφωνα με τον κ.Καββαθά, παρότι  δεν έχουν ανακοινωθεί κι επισήμως ακόμα τα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν και τους εμβολιασμένους, υπάρχουν ήδη ακυρώσεις των ρεβεγιόν στις επιχειρήσεις της εστίασης: «Από τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει, ήδη οι επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης δέχονται τηλέφωνα και ακυρώσεις για τα ρεβεγιόν και βεβαίως πάρα πολλές επιχειρήσεις προχωρούν σε ματαίωση των ρεβεγιόν».

Η κραυγή αγωνίας της ΓΣΕΒΕΕ θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει εισακουστεί από τους αρμόδιους, αλλά εδώ ισχύει ξεκάθαρα η προφητική ρήση του Ησαΐα: Φωνή βοώντος εν τη ερήμω

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News