Η επιστήμη μίλησε: Τα υπέρ του να είσαι… ανύπαντρος!

27 Απριλίου, 2015 1:17 ΠΜ
More videos

Κλαίτε πάνω από ένα τεράστιο παγωτό την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Μιλάτε για τα προβλήματά σας στη γάτα σας; Πηγαίνετε με τη μητέρα σας στο πάρτι του γραφείου; Μπα. Αυτά είναι απλά στερεότυπα των ανθρώπων που είναι μόνοι – δεν είναι η πραγματικότητα.

Το ερώτημα είναι ο γάμος φέρνει περισσότερη ψυχική και σωματική υγεία; Η απάντηση είναι όχι. Ο γάμος και η συντροφικότητα έχουν τα καλά τους, όμως οι επιστήμονες όλο και βρίσκουν θετικά στο να μένει κανείς μόνος.

1. Υγιής καρδιά

Σε μελέτη ειδικών που παρακολουθούσαν για οκτώ χρόνια 9.000 ενηλίκους από τη μεσαία τάξη, τα ποσοστά καρδιακών ασθενειών ήταν χαμηλότερα σε αυτούς που δεν είχαν παντρευτεί ποτέ.

2. Καλό σώμα

Ερευνητές έψαξαν πάνω από 13.000 άντρες και γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 64 ετών και ανακάλυψαν ότι αυτοί που δεν έχουν παντρευτεί ποτέ κάνουν περισσότερη γυμναστική σε εβδομαδιαία βάση από τους παντρεμένους και από τους χωρισμένους.

3. Καλές δημόσιες σχέσεις

έχετε προσέξει ότι οι φίλοι που γίνονται ζευγάρια σας προσέχουν λιγότερο; Είναι αλήθεια. Σειρά μελετών έχει δείξει ότι οι παντρεμένοι είναι λιγότερο πιθανό να κρατήσουν τις σχέσεις που είχαν με ανύπαντρους ανθρώπους. Ο γάμος και η συγκατοίκηση απαιτούν περισσότερη ενέργεια, ενώ οι ανύπαντροι έχουν περισσότερη συναισθηματική ενέργεια να μοιραστούν με τους φίλους τους.

4. Δε συμβιβάζονται

Οι άνθρωποι που έχουν δεχτεί το γεγονός ότι είναι μόνοι, είναι λιγότερο πιθανό να βρεθούν σε μία σχέση που απαιτεί πολλούς συμβιβασμούς. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο φόβος της μοναξιάς κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στους συμβιβασμούς.

5. Μοναχικότητα

Σε αντίθεση με τη μοναξιά, η μοναχικότητα είναι μία θετική κατάσταση που οι άνθρωποι όχι μόνο δεν αποφεύγουν, αλλά την αποζητούν. Μάλιστα, συχνά συνδέεται με την ελευθερία, τη δημιουργικότητα και την πνευματικότητα.

businessinsider/newsbeast
Ακολουθήστε μας στο facebook: