Η επιστήμη «αποφάνθηκε»: Αυτή είναι η καλύτερη ηλικία για γάμο

17 Σεπτεμβρίου, 2015 1:57 ΠΜ
More videos

Αν ο γάμος είναι στα σχέδιά σας, μπορεί να σας ενδιαφέρει να ξέρετε ότι οι πιθανότητες διαζυγίου συνδέονται ενδεχομένως με την ηλικία σας όταν παντρευτείτε.

Ο κοινωνιολόγος Nicholas Wolfinger, του Πανεπιστημίου της Γιούτα, παρατήρησε ένα παράξενο νέο πρότυπο στα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών και Εθνικής Έρευνας για την Πρόληψη της Οικογενειακής Ανάπτυξης (NSFG):

Οι επιτυχημένοι γάμοι και η ηλικία στην οποία οι άνθρωποι παντρεύονταν δεν ήταν κατ΄ανάγκην συνδεδεμένοι όπως παλιότερα.

Αντίθετα υπήρχε ένα μικρό ηλιακό «παράθυρο» που έδειχνε ότι όσοι βρίσκονταν στα τέλη της δεύτερης και στις αρχές της τρίτης δεκαετίας της ζωής τους είχαν τα χαμηλότερα ποσοστά διαζυγίων.

Μετά από μια μετα-ανάλυση των πάνω από 10.000 ερωτηθέντων από το NSFG, καθώς και μια ανάλογη μελέτη που έκανε μόνος του, ο Δρ Wolfinger, είδε και πάλι αυτήν την εντυπωσιακή συσχέτιση, που απεικονιζόταν γραμμικά ως σχήμα U, αποδεικνύοντας ότι δεν ισχύει η παλαιότερη πεποίθηση, σύμφωνα με την οποία όσο πιο «αργά» γινόταν ο γάμος, τόσο περισσότερες πιθανότητες είχε να πετύχει .

Η ανάλυση απέδειξε τελικά ότι όσοι παντρεύονται πολύ νέοι, λίγο μετά την εφηβεία ή στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας της ζωής τους έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν σε διαζύγιο, αλλά το ίδιο ισχύει και για όσους παντρεύονται στα μέσα της τρίτης δεκαετίας τους ή αργότερα.

Και η επιστήμη κατέληξε ότι η ιδανικότερη ηλικία για έναν επιτυχημένο γάμο, είναι μεταξύ 28 και 32 ετών.

Η κλίμακα 28-32 ετών μπορεί να μη φαίνεται τόσο ιδανική για μερικούς, αλλά όπως επιβεβαιώνουν στοιχεία της Gallup, οι άνθρωποι στη δεκαετία των 20 και των 30 καθυστερούν περισσότερο πλέον το «κρέμασμα» απ’ ό, τι σε προηγούμενες δεκαετίες. Συχνά πλέον επιλέγουν τη συμβίωση χωρίς το… δαχτυλίδι.

Σύμφωνα με τον Δρ Wolfinger τα αποτελέσματα της έρευνας δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, οπότε, αν σας προβληματίζει το θέμα… ρίξτε μια ματιά στο ημερολόγιό σας.

(Πηγή: TIME via topontiki.gr)

Ακολουθήστε μας στο facebook: