Η επεισοδιακή διάσωση βρέφους από Τούρκους ψαράδες στο Αιγαίο

24 Οκτωβρίου, 2015 9:50 ΜΜ
More videos

Τους τελευταίους μήνες, που η υφήλιος έχει στρέψει το βλέμμα της στο δράμα των προσφύγων και των μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη, συγκλονίζουν τα περιστατικά με μικρά παιδιά, ακόμη και βρέφη, που χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο.

Ενα δραματικό βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η Hurriyet, καταγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές της διάσωσης ενός βρέφους μόλις 18 μηνών, από Τούρκους ψαράδες, ανοιχτά του Κουσάντασι.

Οι ψαράδες εντόπισαν το αγοράκι στη θάλασσα, μετά από την ανατροπή σκάφους στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 18 μηνών παιδί, ο Μοχάμεντ Χασάν, βρέθηκε στο νερό μαζί με άλλα 14 άτομα οι οποίοι προσπαθούσαν για ώρες να κρατηθούν στην επιφάνεια.

Στην αρχή, οι ψαράδες νόμιζαν ότι το μικρό αγόρι ήταν νεκρό, αλλά όταν το πλησίασαν άκουσαν έναν ήχο και αφού το ανέσυραν από το νερό έκαναν ότι μπορούσαν για να βγάλουν το νερό από τους πνεύμονές του και να το ζεστάνουν και κάλεσαν βοήθεια. Το αγοράκι και η μητέρα του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σμύρνης.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο facebook: