Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΗ επίσημη ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για το διαζύγιο-βόμβα με την Εύη Κουτσαυτάκη

Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για το διαζύγιο-βόμβα με την Εύη Κουτσαυτάκη

Όσα αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού.

Με μία λιτή ανακοίνωση, ο ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε το τέλος της Εύης Κουτσαυτάκη.

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά που η Κουτσαυτάκη αποχωρεί από τον ΣΚΑΪ. Η πρώτη ήταν τον Απρίλιο του 2015, τότε κατείχε τη θέση της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου και λίγο αργότερα μετακινήθηκε στη νεοσύστατη, τότε, Alter Ego Media και συμμετείχε στο πλευρό του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προετοιμασία του επιχειρηματία για τον τηλεοπτικό των διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Τότε είχε φύγει με επεισοδιακό τρόπο, διαφορετικής φιλοσοφίας με τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης το, Σταμάτη Μαλέλη, που πλέον είναι στο Mega.

Στα τέλη Αυγούστου του 2017 και μετά την αποχώρηση του τότε διευθύνοντος συμβούλου Κώστα Κιμπουρόπουλου η Κουτσαυτάκη επέστρεψε στον ΣΚΑΪ με την ανώτερη θέση στην πυραμίδα της διοίκησης από την οποία αποχωρεί, επτά χρόνια μετά.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για την αποχώρησή της έχει ως εξής:

«Ο Όμιλος ΣΚΑΪ και η Διευθύνουσα Σύμβουλος κυρία Εύη Κουτσαυτάκη ολοκληρώνουν την συνεργασία τους, μετά από κοινού ληφθείσα απόφαση.

Η κυρία Κουτσαυτάκη διετέλεσε για πολλά έτη ανώτατο στέλεχος του Ομίλου, συμβάλλοντας  καθοριστικά στην επιτυχημένη πορεία του, με ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την επίτευξη κερδοφόρων χρήσεων σε μία δύσκολη αγορά.

Η Διοίκηση του Ομίλου ΣΚΑΪ την ευχαριστεί θερμά και της εύχεται καλή επιτυχία στα νέα της βήματα».

Η βόμβα έσκασε: Ο λόγος που τελειώνει απ’ τον ΣΚΑΪ η Εύη Κουτσαυτάκη

Ελάχιστοι το περίμεναν πλην των όσων γνώριζαν το τι συνέβαινε στους… πάνω ορόφους του ΣΚΑΪ. Εκεί όπου ο Γιάννης Αλαφούζος (αποδείχθηκε ότι) ήταν έξαλλος με την Εύη Κουτσαυτάκη, η οποία από σήμερα δεν εργάζεται πλέον στο κανάλι.

Η Κουτσαυτάκη δεν είναι όποια κι όποια. Ήταν, έως και χθες, όχι μόνο η διευθύνουσα σύμβουλο του ΣΚΑΪ μα και, δίχως υπερβολή, η «σιδηρά κυρία» του καναλιού, ο άνθρωπος που έτρεχε τα πάντα. Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε μετά από συνάντηση που είχε η μέχρι τώρα «σιδηρά κυρία» της διοίκησης του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου με τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού, Γιάννη Αλαφούζο.

Η σχέση τους είχε διαταραχθεί εδώ και καιρό. Κύρια αιτία, και όχι αφορμή ήταν τα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης του ΣΚΑΪ τις τελευταίες σεζόν και οι άστοχες κινήσεις που έγιναν στον τομέα του προγράμματος, με αποκορύφωμα την προσθήκη της Φαίης Σκορδά στη μεσημεριανή ζώνη (που έκανε μονοψήφια νούμερα και δεν έφερε και έσοδα), όπως και τη διαρκή πτώση της τηλεθέασης του δελτίου ειδήσεων.

Μάλιστα, χρεώθηκαν στην ίδια στην Κουτσαυτάκη οι διαρροές σε συγκεκριμένα (φιλικά προς την ίδια) Μέσα περί σκέψεων στον ΣΚΑΪ για αντικατάσταση της Σίας Κοσιώνη από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Σκέψεων που ήταν… δικών της.

Είναι η δεύτερη φορά που η Κουτσαυτάκη αποχωρεί από τον ΣΚΑΪ. Η πρώτη ήταν τον Απρίλιο του 2015, τότε κατείχε τη θέση της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου και λίγο αργότερα μετακινήθηκε στη νεοσύστατη, τότε, Alter Ego Media και συμμετείχε στο πλευρό του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προετοιμασία του επιχειρηματία για τον τηλεοπτικό των διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Τότε είχε φύγει με επεισοδιακό τρόπο, διαφορετικής φιλοσοφίας με τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του, Σταμάτη Μαλέλη (που πλέον είναι στο Mega…).

Στα τέλη Αυγούστου του 2017 και μετά την αποχώρηση του τότε διευθύνοντος συμβούλου Κώστα Κιμπουρόπουλου η Κουτσαυτάκη επέστρεψε στον ΣΚΑΪ με την ανώτερη θέση στην πυραμίδα της διοίκησης από την οποία αποχωρεί, επτά χρόνια μετά.

Επιτυχημένη ή όχι, θα φανεί από τον / τη διάδοχο! Η Κουτσαυτάκη είχε όντως ταυτιστεί με την εικόνα του ΣΚΑΪ τα τελευταία χρόνια, μια και ήταν αυτή που έφερε την ψυχαγωγία στον σταθμό και τον έβαλε στα βαθιά του ανταγωνισμού με μεγάλα κι επιτυχημένα projects όπως το «Survivor» και το «The Voice». Και ως εκεί.

Τα πιο σημαντικά