Η Ελισάβετ μας κρατάει “μανιάτικο” τα γεγονότα του 1922 και γι’ αυτό δεν έρχεται στην Ελλάδα

Απρίλιος 16, 2018 7:26 ΜΜ
More videos

Γιατί άραγε η βασίλισσα Ελισάβετ, που έχει ταξιδέψει κατά τη διάρκεια της θητείας της ,σε 196 χώρες, δεν έχει  επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα, που είναι και η πατρίδα του συζύγου της Φιλίππου;

Η απάντηση ήρθε από τον ιστορικό , ειδικευμένο στην Βασιλεία Χιούγκο Βίκερς, ο οποίος κλήθηκε από την Daily Mirror για να φωτίσει το μυστήριο. Ο Βίκερς λοιπόν, θεωρεί πως ο  «σνομπισμός» της Ελισάβετ προς την Ελλάδα έχει να κάνει με την κακή μοίρα και κατάληξη του βασιλικού θεσμού στη χώρα, που επηρέασε και τον Φίλιππο.

«Το 1922, όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν μωρό, η οικογένειά του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η οικογένεια εξορίστηκε και κατέφυγε στη Γαλλία, όπου άλλαξαν το επώνυμό τους σε Μαουντμπάτεν», λέει ο ιστορικός.

Σύμφωνα με τον Βίκερς, ο Φίλιππος δεν συμπαθεί την Ελλάδα γιατί «οδήγησαν σε δίκη τον πατέρα του, πρίγκιπα Ανδρέα, και παραλίγο να οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα για τις ευθύνες του στη Μικρασιατική Καταστροφή». Ο Φίλιππος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα το 1950, μετά από πρόσκληση του βασιλιά Παύλου, αλλά αυτό ήταν προτού η Ελισάβετ γίνει βασίλισσα.

Ακολουθήστε μας στο facebook: