Η δίαιτα των… selfies! Πώς μια φωτογραφία βοήθησε μια 35χρονη να χάσει 50 κιλά σε 1 χρόνο!

22 Ιανουαρίου, 2015 7:20 ΜΜ
More videos

Μια υπέρβαρη μητέρα από την Ισλανδία χρησιμοποίησε τις selfies που έβγαζε ως κίνητρο για να χάσει τα περιττά κιλά της. 

Η 35χρονη Εύα Γκουνλαουγκσντίρ ζύγιζε 122 κιλά μετά τη γέννηση και του δεύτερου παιδιού της. Οπως εξομολογείται, δεν πρόσεχε τη διατροφή της από μικρή και τα πράγματα χειροτέρεψαν μετά τη γέννηση των δύο παιδιών της:

«Είχα πάντα πρόβλημα με τη διατροφή μου και η κατάσταση χειροτέρεψε μετά τη γέννηση των παιδιών μου, όπου και σταμάτησα να προσέχω τι τρώω». Η διατροφή της ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να κάνει στον οργανισμό της: έτοιμα γεύματα, γρήγορο φαγητό, τυριά και πολλά γλυκά.

Αυτό που την έκανε να αποφασίσει να χάσει τα περιττά κιλά της ήταν μια selfie φωτογραφία της που ανέβασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η Εύα παραδέχεται ότι σοκαρίστηκε όταν είδε πόσο είχαν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά της και αποφάσισε να ξεκινήσει αμέσως μια δραστική δίαιτα:

«Ήμουν εθισμένη στο φαγητό και δεν έκανα τίποτα χωρίς να τρώω παράλληλα. Οταν είδα τη φωτογραφία μου, ένιωσα άσχημα. Αποφάσισα στη στιγμή να αρχίσω σκληρή δίαιτα και είχα την ιδέα να χρησιμοποιήσω τη φωτογραφία σαν κίνητρο».

Η 35χρονη μητέρα σταμάτησε τα έτοιμα φαγητά και ανανέωσε τη διατροφή της τρώγοντας υγιεινά σπιτικά γεύματα, όπως σούπες, φρούτα, λαχανικά, άπαχο κρέας και σαλάτες, με αποτέλεσμα να χάσει 50 κιλά μέσα σε έναν χρόνο.

Πέρα από τη θέλησή της, αυτό που τη βοήθησε ήταν η ιδέα να απεικονίσει την προσπάθειά της σε μια σειρά από selfies. Οπως λέει και η ίδια: «Μου είναι ακόμα δύσκολο να κοιτάω τις φωτογραφίες μου με τα περιττά κιλά, αλλά μου έδιναν το κίνητρο για να συνεχίσω την προσπάθειά μου και να γίνομαι όλο και πιο αδύνατη.

Οταν είχα όρεξη για γλυκό, μου έφτανε να κοιτάξω μια από τις παλιές φωτογραφίες και να σκέφτομαι ότι δεν είναι σωστό να σταματήσω την προσπάθεια». Η Εύα παραδέχεται ότι τώρα νιώθει καλύτερα με τον εαυτό της  και σχεδιάζει να κάνει τα ταξίδια που φοβόταν να κάνει στο παρελθόν, λόγω του βάρους της.

Ακολουθήστε μας στο facebook: