Η μπαλαρίνα που χόρεψε πάνω σε πιάνο φορώντας παπούτσια με κοφτερά μαχαίρια!

11 Νοεμβρίου, 2015 12:21 ΜΜ
More videos

Η θυσία και ο πόνος στον δρόμο για την τελειότητα. Μια μπαλαρίνα χορεύει σε μαχαίρια μέχρι να ουρλιάξει από τον πόνο. Εύθραυστη αλλά δυνατή. Μέχρι να καταρρεύσει.

Εύα απίστευτο βίντεο, δια χειρός Javier Pérez, που δείχνει τo  μαρτύριο της μπαλαρίνας.

ballarina

Μια μπαλαρίνα, η Amelie Segarra φοράει τις πουέντ της, οι οποίες έχουν πάνω τους αιχμηρά μαχαίρια κουζίνας, χορεύει με απίστευτη ικανότητα και επιμονή, μέχρι να φτάσει στην εξάντληση. Αγωνίζεται να διατηρήσει την ισορροπία της πάνω στο καπάκι ενός πιάνου με ουρά, μέσα σε ένα θέατρο.

en-puntas-ballerina-performs-with-knife-shoes-javier-perez-1

Το θέατρο είναι ντυμένο με κόκκινο βελούδο και μοιάζει με ένα τεράστιο μουσικό κουτί. Η κάμερα γυρίζει γύρω της, αποκαλύπτοντας ένα άδειο και οδυνηρά γυμνό θέατρο.

en-puntas-ballerina-performs-with-knife-shoes-javier-perez-2

Η μπαλαρίνα εμφανίζεται ως μια μυστηριώδης φιγούρα που εκφράζει την προσπάθεια, τις θυσίες και τον πόνο σε αυτήν προσπάθεια για την τελειότητα.

en-puntas-ballerina-performs-with-knife-shoes-javier-perez-3

Τόσο εύθραυστη και σκληρή. Αρχικά ντροπαλή και διστακτική, ενώ τα βήματα της γίνονται όλο και πιο εμφατικά, απειλητικά, χαράσσοντας με βία την ευαίσθητη επιφάνεια του πιάνου με τις αιχμηρές πουέντ της. Στο τέλος, αφήνει μια δυνατή κραυγή. Και όταν πέσει η αυλαία, καταρρέει.

en-puntas-ballerina-performs-with-knife-shoes-javier-perez-4

Μέσα από αυτό το έργο, ο Javier Pérez ερευνά και αντικατοπτρίζει την ανθρώπινη διάσταση για ακόμα μία φορά.en-puntas-ballerina-performs-with-knife-shoes-javier-perez-6

Χρησιμοποιώντας μια έντονα μεταφορική γλώσσα πλούσια σε ισχυρούς συμβολισμούς, αποκαλύπτει τις αδυναμίες που γίνονται τα όρια μεταξύ φαινομενικά ασύμβατων εννοιών όπως: η ομορφιά και η σκληρότητα, η ευθραυστότητα και η βία, η κουλτούρα και η φύση, η ζωή και ο θάνατος.

en-puntas-ballerina-performs-with-knife-shoes-javier-perez-5en-puntas-ballerina-performs-with-knife-shoes-javier-perez-7 Δείτε το βίντεο

Πηγή: Javier Pérez

Ακολουθήστε μας στο facebook: