Η αστυνομία επιβεβαίωσε τις χειροπέδες σε 14χρονους μαθητές για κατάληψη – Η κυβέρνηση το διαψεύδει

1 Δεκεμβρίου, 20187:42 ΜΜ

Σε ανακοίνωση τύπου, προέβη πριν από λίγο το Υπουργείο Παιδείας, κάνοντας λόγο για fake news, ως προς την είδηση που ανήρτησε το agriniopress.gr, μαζί με τα άλλα ενημερωτικά site της Αιτωλοακαρνανίας, για την σύλληψη μαθητών Γυμνασίου του Αγρινίου.

Το πρωί, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, για τα συμβάντα της προηγούμενης μέρας, δόθηκε η πληροφορία για την σύλληψη μαθητών και των γονέων τους, όπως σας ενημερώσαμε και σε σχετικό μας άρθρο.

Επρόκειτο για μαθητές που συνελήφθησαν μετά από κατάληψη στο 2ο Γυμνάσιο, που ήταν το μοναδικό που είχε για δεύτερη μέρα κατάληψη μετά από αυτήν της Πέμπτης, όπου πολλά σχολεία της περιοχής είχαν κλείσει για το Μακεδονικό.

Μάλιστα, όπως σαφώς έγραψε εξαρχής το agriniopress.gr, η κατάληψη της Παρασκευής δεν είχε σχέση με το Μακεδονικό, αλλά με διαμαρτυρία μικρής μερίδας μαθητών που έμαθαν (λανθασμένα) πως ο Διευθυντής του σχολείου υπέβαλλε μηνύσεις σε βάρος τους.

Η είδηση των συλλήψεων προκάλεσε το πανελλαδικό ενδιαφέρον και δεν άργησε η «σπέκουλα» από διάφορους κύκλους, περί «σύλληψης μαθητών που εκφράζουν τα πατριωτικά τους αισθήματα»!

Μπροστά στην κατάσταση αυτή και χωρίς πριν το Υπουργείο Παιδείας να ενημερωθεί για την πλήρη διάσταση της υπόθεσης, που έχει κοινωνικές προεκτάσεις, προχώρησε σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση τύπου, όπου κάνει λόγο για fake news, στοχοποιώντας μάλιστα με απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό τρόπο το agriniopress, ως το site που μετέδωσε την είδηση!

Μάλιστα το Υπουργείο επικαλείται μια κατηγορία σε βάρος των μαθητών, η οποία κατηγορία ουδέποτε αναρτήθηκε από το agriniopress.

Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, το agriniopress, επικοινώνησε με το γραφείο τύπου και ενημέρωσης δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, στην Πάτρα.

Το Γραφείο, επιβεβαιώνει, με τον πλέον επίσημο τρόπο, τις συλλήψεις των μαθητών.

Συγκεκριμένα, ότι το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου, έγινε καταγγελία από τον Διευθυντή του Γυμνάσιου, ότι μαθητές παρεμπόδισαν την προσέλευση των συμμαθητών τους στο σχολείο και την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.

Η Αστυνομία μετά την καταγγελία του Διευθυντή, προχώρησε στη σύλληψη των δυο μαθητών 14 και 16 ετών, στις 5 το απόγευμα.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση του Εισαγγελέα για την καταγγελία, που ζήτησε τον σχηματισμό δικογραφίας και την σύλληψη των μαθητών. Μάλιστα φέρεται να ζήτησε ενημέρωση, όταν οι μαθητές συλληφθούν.

Οι δυο μαθητές, με τους γονείς τους, μετέβησαν στο αστυνομικό μέγαρο του Αγρινίου, όπου και συνελήφθησαν.

Ο 14χρονος και ο 16χρονος μετά την κατάθεση τους, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Οι γονείς των δυο παιδιών , σύμφωνα με την ίδια, επίσημη ενημέρωση, δεν συνελήφθησαν , αλλά θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους για παραμέληση της εποπτείας των παιδιών τους.

Επίσης δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος και ενός τρίτου μαθητή, που φέρεται να κατονομάστηκε από την διεύθυνση ως ένας εκ των υποκινητών της κατάληψης και της αναστάτωσης που προκλήθηκε στο σχολείο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η διεύθυνση του σχολείου, έδωσε περισσότερα από τρία ονόματα μαθητών, ως υποκινητές της κατάληψης.

Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας:

Fake news η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο

«Με αφορμή ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας Agriniopress -το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες- περί δήθεν σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:

Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο. Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις.

Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.»

Το agriniopress, θα συνεχίσει με εγκυρότητα και αμεσότητα να ενημερώνει την τοπική κοινωνία.

Εκφράζει την λύπη του για την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Υποτίθεται πως έχει οργανωμένο γραφείο τύπου και «φιλτράρει» τις ειδήσεις, πριν προβεί σε σπασμωδικές κινήσεις. Τα περί «προφανών στόχων…» ασφαλώς και επιστρέφονται…

Το ίδιο ισχύει -δυστυχώς- και για ορισμένα τοπικά ΜΜΕ, που μπροστά στον φόβο (;) τους , «κατέβασαν» την είδηση.

Πηγή: agriniopress

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News