Η απόπειρα δολοφονίας του Βασιλιά Κάρολου το 1994 που σόκαρε τον πλανήτη

10 Σεπτεμβρίου, 2022 4:09 ΜΜ
More videos

Βασιλιάς Κάρολος Γ’ είναι ο νέος τίτλος του -μέχρι χθες- πρίγκιπα Καρόλου, μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας. Μεταξύ των λεπτομερειών της ζωής του νέου βασιλιά που έρχονται στο φως, ξεχωρίσαμε ένα περιστατικό από το μακρινό 1994, όταν ένας 23χρονος φοιτητής πυροβόλησε τον -τότε- πρίγκιπα της Ουαλίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αυστραλία.

Η απόπειρα δολοφονίας

Ο πρίγκιπας απένειμε βραβεία όταν έγινε στόχος του Ντέιβιντ Κανγκ. Πλάνα από το περιστατικό δείχνουν τον 48χρονο πρίγκιπα της Ουαλίας να ανεβαίνει στη σκηνή στο Σίντνεϊ, για την απονομή, όταν ακούγονται δύο πυροβολισμοί με διαφορά δύο δευτερολέπτων. Φαινομενικά ατάραχος, ο διάδοχος του θρόνου απλώς έστρεψε το κεφάλι του προς το σημείο από όπου ακούστηκε ο κρότος. Στη συνέχεια, ένας από τους σωματοφύλακές του τον σπρώχνεις στο έδαφος, καθώς ο Κανγκ πλησιάζει τη σκηνή. Άλλος άνθρωπος της ασφάλειας του πρίγκιπα, ρίχνει κάτω τον ένοπλο πριν τον απομακρύνει από το σημείο.

Μετά τη σύλληψή του, στο δικαστήριο, ο Κανγκ ισχυρίστηκε ότι θέλησε να αναδείξει τη δυσχερή θέση των ανθρώπων που ζουν σε βάρκες στην Καμπότζη. Εκείνη την εποχή, η αυστραλιανή κυβέρνηση κρατούσε -σε κάποιες περιπτώσεις για χρόνια- εντός πλωτών καταυλισμών ανθρώπους από την Καμπότζη που περίμεναν να τούς χορηγηθεί άσυλο.

Δείτε το βίντεο: