Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
θρησκείαΗ αποκάλυψη της Χριστίνας Παυλίδου: «Ο Άγιος Παΐσιος του είπε: “Θα με...

Η αποκάλυψη της Χριστίνας Παυλίδου: «Ο Άγιος Παΐσιος του είπε: “Θα με έχεις σύντομα πολύ κοντά σου, 600 μέτρα από το σπίτι σου”»

Η Χριστίνα Παυλίδου για την τηλεοπτική σειρά Άγιος Παΐσιος.

Τη σειρά υπογράφει ο σεναριογράφος σύζυγός της Γιώργος Τσιάκκας.

«Ήταν μεγάλη επιθυμία του Γιώργου να κάνει τη σειρά εδώ και πολλά χρόνια. Ο δικός μου ρόλος είναι πολύ ιδιαίτερος. Υποδύομαι τη μητέρα του Αγίου. Όταν μου έγινε η πρόταση αγχώθηκα. Έπεσα με τα μούτρα στη μελέτη. Διάβασα ότι έχει γραφτεί για τη μητέρα του την οποία υπεραγαπούσε. Η ίδια είχε ήθος μιας άλλης εποχής. Ήταν μια γυναίκα που είχε περάσει πολλά στη ζωή της, πάρα πολλές δοκιμασίες. Ήταν ένας βαθιά πνευματικός άνθρωπος. Ο ίδιος ο Άγιος είπε ότι η μητέρα του ήταν η πρώτη του εκκλησία. Η μητέρα του του έδωσε τα πρώτα ερεθίσματα αλλά και ο ίδιος έφερε αυτή την κλίση από πολύ μικρό παιδάκι».

Πώς εξηγεί την επιτυχία της σειράς;

«Ο Άγιος Παΐσιος είναι πολύ λαοφιλής και έζησε στις μέρες μας. Η σειρά δεν πραγματεύεται μόνο τη ζωή του αλλά και την ιστορία του Ελληνισμού».

Η πιο συγκινητική στιγμή για την ηθοποιό ήταν όταν διάβασε το γράμμα που έστειλε ο Άγιος στη μητέρα του. «Ο γιος της αποφάσισε να μην την αποχαιρετίσει για να μην έχει στο μυαλό του την εικόνα αυτή. Της στέλνει ένα γράμμα που της είχε γράψει ένα ποίημα που της έλεγε ότι μανούλα του θα είναι η Παναγία την αγάπα και την χαιρετά για να μονάσει. Αυτή η σκηνή με συγκίνησε πάρα πολύ».

«Στη μελέτη που έκανε ο σύζυγός μου για τον βίο του Αγίου είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε μέλη της οικογένειάς του, τα ανίψια του. Μας έδωσαν πολύ ωραίες λεπτομέρειες, πράγματα που δεν γράφτηκαν που δεν γράφτηκαν σε βιβλία.

Ένας Kύπριος που γνώρισα και τον ήξερε προσωπικά μας έλεγε ότι όταν πήγε κοντά του αντιμετώπιζε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και ο Άγιος του έδωσε συμβουλές.

Του έλεγε “δεν μου φτάνουν, σε θέλω κοντά μου”. “Θα με έχεις σύντομα πολύ κοντά σου, 600 μέτρα από το σπίτι σου”. Ο Kύπριος δεν καταλάβαινε τι του έλεγε γιατί ο γέροντας μετά από λίγο πέθανε. Σήμερα 600 μέτρα από το σπίτι του στη Λεμεσό υπάρχει μια εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Παΐσιο».

Μιλώντας για το παιδί που κάνει τον Άγιο Παΐσιο παιδί λέει: «Ο Παΐσιος Έξαρχος είναι πολύ ξεχωριστό παιδάκι. Φέρει το όνομα Παΐσιος. Τυχαίο; Ίσως είναι ο τρόπος που μεγαλώνει αλλά νομίζω ότι έχει και αυτό το παιδί μια κλίση στον μοναχισμό» είπε.

«Φέρω τύψεις, δεν λέω ότι ήμουν η σούπερ μαμά, γιατί λίγο έλειψα στα παιδιά μου αλλά πήραν τόση πολλή αγάπη που αντισταθμίστηκε» είπε για τα 4 παιδιά της.

Τα πιο σημαντικά