Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
Ελλάδα«Μετά από 50 χρόνια υπηρέτης της τέχνης έγινα διάσημος για τις παντόφλες...

«Μετά από 50 χρόνια υπηρέτης της τέχνης έγινα διάσημος για τις παντόφλες μου»

Μια αποστομωτική απάντηση έδωσε ο κορυφαίος βιολιστής της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, Ιωάννης Στρατάκης, με αφορμή τα σχόλια για την εμφάνισή του στο Προεδρικό Μέγαρο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε πολύ πριν αρχίσει η δεξίωση για τα 48 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και τον δείχνει να φορά σαγιονάρες και βερμούδα.

e1473024784631 1024x533 1

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου έσπευσαν να επικρίνουν την εμφάνισή του. Μάλιστα ορισμένοι είπαν ψευδώς ότι πρόκειται για τον διευθυντή της Εφημερίδας των Συντακτών, Νικόλα Βουλέλη, όπως σημειώνουν και τα ellinikahoaxes. Ο ίδιος ο μουσικός με ανάρτησή του απαντά ότι βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο όχι ως προσκεκλημένος αλλά για δουλειά (έπαιξε στην ορχήστρα) και ότι η φωτογραφία τον δείχνει να πηγαίνει να πάρει ένα νερό, πριν προσέλθουν οι καλεσμένοι και πριν φορέσει την βαριά στολή του.

ioannis stratakis

Ο Ιωάννης Στρατάκης άρχισε να μελετά μουσική από το 1974 (βιολί και βιόλα) στην Ελλάδα, Ολλανδία, Μ.Βρεττανία, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία κ.α και μιλά άπταιστα αρχαία Ελληνικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ιωάννη Στρατάκη:

Να που μετά από σχεδόν 50 χρόνια υπηρέτης της τέχνης έγινα διάσχημος για μια παντόφλα.

Είδες που τελικά κανείς δεν γνωρίζει την τύχη του!

Για τα ψιλά γράμματα:

1) Δν υπήρξαν προσκεκλημένος στην εορτή της αποκαταστάσεως

2) Ήλθα πράγματι από την παραλία απευθείας στην (εργολαβική) εργασία μου, με οδικό ταξίδι 1,5 ώρας μέσα στην ντάλα για να είμαι στην ώρα μου.

3) Δεν θα φόραγα το (κατά τα άλλα όμορφο) κοστούμι εργασίας διότι είναι από χονδρό χειμερινό ύφασμα και κοντά στα 60 μου δεν αντέχω και πολύ την ζέστη και την υγρασία. Άλλωστε αν το φόραγα από πριν ίσως να τσαλακωνόταν από τον ιδρώτα.

4) Ὅταν φθάσαμε δεν είχε κανείς σκεφθεί ότιμπορεί να διψάμε. Μετά από ώρα έφεραν νερό. Δυστυχώς το εναπόθεσαν στην νοτιοανατολική πλευρά του κήπου, ίσως 1+ χιλιόμετρο μακρυά από τα καμαρίνια των “εργατών”. Εκείνη την πορεία προς το νερό κατέγραψε ο φακός, ώρα που ο κόσμος -πλην ελαχίστων- δεν είχα ακόμη δεχθεί επισκέπτες. Θα έβγαινα να αγοράσω νεράκι απ’ έξω, αλλά για λόγους ασφαλείας τα ΑΔΤ μας κρατούσε η ασφάλεια εισόδου, άρα δεν μπορούσα ούτε να βγω ούτε να ξαναμπώ.

5) Σήμερα το πρωί διαπίστωσα πως μοιάζω με γνωστό δημοσιογράφο – συντάκτη, επίσης γνωστής εφημερίδας, που ο άνρωπος βρήκε τον μπελά του (εκτός το δικό μου σοκ).

6) Λυπούμε που έγινα αφορμή για τόση ταραχή, δικαιολογημένη μερικώς εάν κανείς δεν γνωρίζει πως η φωτογραφία ελήφθη αρκετά πριν την έναρξη της εκδηλώσεως.

7) Λυποῦμαι ἐπίσης που έγινα αφορμή να χυθεί τόσο λεκτικο δηλητήριο στο διαδίκτυο.

Μην ἀνησυχῇτε ὅμως, τα κοστούμια μου εἶναι ὑπεράριθμα και δων ὁδηγεῖς με λουστρίνια, ἀλλά τα φέρνεις μαζί και ντύνεσαι ὅταν πρέπει ὅπως πρέπει.

Ἄ! και κάτι ἄλλο, την Δημοκρατία δεν την κάνουν τα ροῦχα. Ρωτῆστε τον Κλεισθένη και τον Περικλῆ για το ποιά μάρκα κοστούμια προτιμοῦσαν. Ἐγώ εἶμαι πιο κοντα με την σαγιονάρα… Και ὄχι, δεν πῆγα να κάνω κάποια πολιτική δήλωσι ἢ πρότασι. Εἶμαι μικρός και ἱκανοποιημένος.

H ανάρτηση στο facebook:

Τα πιο σημαντικά