Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη φαβορί για κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης

17 Σεπτεμβρίου, 2022 3:25 ΠΜ
More videos

Υποψήφια για το βραβείο της κορυφαίας Ευρωπαίας αθλήτριας στίβου για το 2022 είναι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, με την Καρδιτσιώτισσα «χρυσή» πρωταθλήτρια στο βάδην, να προβάλει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον επίζηλο τίτλο.

Έχοντας κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης δις φέτος, καταφέρνοντας να πετύχει ένα ιστορικό νταμπλ στα αγωνίσματα του βάδην, κερδίζοντας χρυσό μετάλλιο τόσο στα 20χλμ., όσο και στα 35χλμ., η 38χρονη αθλήτρια είδε δικαίως την European Athletics να ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για το βραβείο. Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, τερμάτισε επίσης τέταρτη στα 35χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, σε μια απόσταση όπου ήταν η πρώτη Ευρωπαία, ενώ τερμάτισε έκτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο βάδην.

Την αθλήτρια μας μπορούν να ψηφίζουν στα social media οι φίλοι του στίβου από ολόκληρο τον κόσμο, με την ψηφοφορία του κοινού να αποτελεί το 25% του τελικού αποτελέσματος. Το ίδιο ποσοστό, εξάλλου, θα έχει η ψηφοφορία των Ομοσπονδιών, των δημοσιογράφων, καθώς και εκείνη της ειδικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου πριν από λίγες ημέρες, αναδείχθηκε κορυφαία Ευρωπαία αθλήτρια για το μήνα Αύγουστο. Οι τρεις φιναλίστ θα ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και η νικήτρια στις 22 του ίδιου μήνα στο Gala που θα γίνει στο Ταλίν.

Αναλυτικά οι 10 υποψήφιες:

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Ελλάδα) 20χλμ./35χλμ. βάδην
Κίλι Χότζκινσον (Μ. Βρετανία) 800 μ.
Φέμκε Μπολ (Ολλανδία) 400μ./400 μ. εμπ.
Μουζίνκα Καμπούντζι (Ελβετία) 100μ./200μ.
Γιαροσλάβα Μάχουτσικ (Ουκρανία) ύψος
Μαλάικα Μιχάμπο (Γερμανία) μήκος
Λόρα Μιούιρ (Μ. Βρετανία) 800μ./1500μ./3000μ./5000μ.
Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία) δισκοβολία
Ναφισάτου Τιάμ (Βέλγιο) 7αθλο
Ιβάνα Βουλέτα (Σερβία) μήκος