Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΗ αντίδραση της μάνας της Καρολάιν για την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Η αντίδραση της μάνας της Καρολάιν για την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Η χαροκαμένη μητέρα θέλει πίσω το παιδί της

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το ΜΟΔ ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στον οποίο επιβλήθηκαν ισόβια και 11,5 χρόνια φυλάκιση για τη δολοφονία της Καρολάιν, για τη θανάτωση του σκύλου άλλα δυο πλημμελήματα που του αποδόθηκαν.

Για μια μητέρα ωστόσο που έχασε το παιδί της με αυτόν τρόπο, τίποτα δεν μπορεί να την δικαιώσει. Σε μια πρώτη αντίδρασή της, η Σούζαν Κράουτς, μητέρα της αδικοχαμένης Καρολάιν, ανέφερε σε άνθρωπο του στενού της περιβάλλοντος μετά την ετυμηγορία: «Η απόφαση αποτελεί σίγουρα μία ικανοποίηση και μία δικαίωση. Όμως θέλουμε το παιδί μας πίσω. Και δυστυχώς, η Καρολάιν δε γυρίζει πίσω», φέρεται να είπε σύμφωνα με το TheNewspaper.gr.

Την ίδια ώρα, στην Αλόννησο επικρατεί ικανοποίηση για το γεγονός ότι στον πιλότο επιβλήθηκε η πιο αυστηρή ποινή και δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν έκανε λόγο για ιστορική δίκη. «Ήταν ένα αδίκημα ειδεχθές» σημείωσε ο Αθανάσιος Χαρμάνης και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι μια δίκαιη απόφαση. Συμβάλλαμε όσο μπορούσαμε. Ήταν ένα αδίκημα ειδεχθές κατά την πραγμάτωση του. Στα χέρια του ψυχοραγούσε η ”γυναίκα της ζωής του”, όπως έλεγε, ωστόσο δεν υποχώρησε ούτε μια στιγμή», πρόσθεσε ο κ.Χαρμάνης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Καρολάιν έγινε σύμβολο στον αγώνα κατά της βίας των γυναικών.

Τα πιο σημαντικά