Η Αλβανία ασκεί δίωξη κατά του νεκρού Κωνσταντίνου Κατσιφά – Σχημάτισαν δικογραφία

2 Νοεμβρίου, 2018 2:55 ΜΜ
More videos

Αναρωτήθηκε «σε τι επηρεάζει στη δικανική σκέψη του εισαγγελέα ως προς την παράδοση της σορού» η κλήση του πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα στα Τίρανα

Τις πρωτοφανείς στιγμές που έζησε στην Αλβανία ασχολούμενος με την υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα του 35χρονου που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στο χωριό Βουλιαράτες την 28η Οκτωβρίου περιέγραψε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος.

Όπως είπε οι Αλβανοί έφτασαν στο σημείο να ανοίξουν δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία κατά του Κωνσταντίνου Κατσίφα μετά το θάνατό του ενώ, όπως εξήγησε, στο ποινικό δίκαιο τέτοιες δικογραφίες άμεσα αρχειοθετούνται με το θάνατο ενός ανθρώπου.

Σχολιάζοντας, δε, την κλήση του πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα να μεταβεί στα Τίρανα προκειμένου να καταθέσει ώστε στη συνέχεια να πάρει τη σορό του παιδιού του, ο κ. Γιοβανόπουλος είπε ότι «δεν ισχύει στη νομική λογική αυτό» αναρωτώμενος «σε τι επηρεάζει στη δικανική σκέψη του εισαγγελέα ως προς την παράδοση της σορού;».

«Μία δικογραφία πρέπει να σχηματιστεί και μόνο: ανθρωποκτονία εκ προθεσεως, θύμα ο Κωνσταντίνος Κατσίφας» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου που χαρακτήρισε «ελεεινή» και «δειλή προπαγάνδα» τη δήλωση του Έντι Ράμα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

«Ψάχνουμε ακόμα το γιατί θυσιάστηκε ο Κωνσταντίνος και από ποιο χέρι, γιατί έπεσε αυτή η σφαίρα, ποιος έδωσε την εντολή σε αυτό το όπλο, ποιος οργάνωσε αυτή τη χολιγουντιανή επιχειρήση» είπε ο κ. Γιοβανόπουλος λέγοντας για τον 35χρονο ότι ήταν «μια εν δυνάμει ηγετική φυσιογνωμία, πήγαινε πρώτος στα συλλλαλητήρια, έψαλε τον εθνικό ύμνο».