Η Αίγυπτος απαγορεύει να πωλούνται κίτρινα γιλέκα γιατί φοβόνται μην ξεσηκωθεί ο κόσμος όπως στη Γαλλία

11 Δεκεμβρίου, 20186:30 ΜΜ

«Μπλόκο» στην πώληση κίτρινων γιλέκων έβαλαν οι αρχές της Αιγύπτου, που απαγορεύουν πλέον στα καταστήματα να θέτουν προς πώληση το συγκεκριμένο προϊόν.

Οι αιγυπτιακές αρχές φοβούνται για διαμαρτυρίες τον επόμενο μήνα, στο πλαίσιο της επετείου για την εξέγερση του 2011 που ανέτρεψε στον Χόσνι Μουμπάρακ και εκτιμούν ότι οι διαδηλωτές θα προσπαθήσουν να αντιγράψουν το γαλλικό κίνημα των κίτρινων γιλέκων.

Αξιωματούχοι ασφαλείας και έμποροι λιανικής πώλησης αναφέρουν ότι οι χονδρέμποροι έχουν λάβει την εντολή να μην πωλούν κίτρινα γιλέκα σε καταστήματα λιανικής και να περιορίζουν τις δραστηριότητές τους στο χονδρεμπόριο και μόνο σε ελεγχόμενες εταιρείες, κι αυτό κατόπιν εξασφάλισης αστυνομικής άδειας. Μάλιστα, ενημερώθηκαν ότι εφόσον παρακούσουν την εντολή, θα τιμωρηθούν.

Ήδη, καταστήματα που πωλούν είδη βιομηχανικής ασφάλειας στο Κάιρο δήλωσαν ότι δεν διαθέτουν πλέον κίτρινα γιλέκα.

«Η αστυνομία ήρθε εδώ πριν μέρες και μας ζητούσε να σταματήσουμε να τα πουλάμε. Όταν ρωτήσαμε γιατί, μας είπαν ότι ενεργούν με βάση οδηγίες», είπε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος στον Guardian.

Η απαγόρευση, σύμφωνα με αξιωματούχους, θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Παράλληλα, αυτήν την εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση εμπόρων με αστυνομικούς στο Κάιρο, για να υπάρξει ενημέρωση για τους νέους κανόνες.

Οι Αιγυπτιακές αρχές επιδιώκουν να περιορίσουν τις διαμαρτυρίες στην επέτειο της 25ης Ιανουαρίου, ενώ τα προηγούμενα χρόνια, αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε ταραχές, κατά τη διάρκεια της επετείου

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News