Η άγνωστη ζωή του Τσάρλι Τσάπλιν με την ανήλικη γυναίκα του και τα πρόσφατα διαζυγίου του που βγήκαν σε δημοπρασία

2 Απριλίου, 2015 7:47 ΜΜ
More videos

Τα χαρτιά του διαζυγίου του Τσάρλι Τσάπλιν που βγήκαν πρόσφατα σε δημοπρασία, αποκαλύπτουν τη «σκληρή και απάνθρωπη» μεταχείριση της έφηβης νύφης του κινηματογραφικού αστέρα κατά τη διάρκεια του σύντομου γάμου τους.

Η συμβίωση του Τσάπλιν με την Λίτα Γκρέι, η οποία ήταν σχεδόν 20 χρόνια νεότερη του, διήρκεσε μόλις τρία χρόνια. Ο σταρ λέγεται πώς «έριξε» την ευαίσθητη 16χρονη όταν της υποσχέθηκε γάμο και στη συνέχεια προσπάθησε να την πείσει να κάνει έκτρωση όταν εκείνη έμεινε έγκυος. Την νύχτα του γάμου τους μάλιστα ο Τσάπλιν λέγεται ότι είχε πει σε φίλους ότι η επισημοποίηση ήταν σίγουρα μια καλύτερη προοπτική από τη φυλακή.

Ένα πρωτότυπο αντίγραφο του 50σέλιδου διαζυγίου βγήκε πρόσφατα στο σφυρί σε δημοπρασία στο Πλίμουθ και αναμένεται να πιάσει τις 15.000 λίρες.

Ο 35χρονος τότε Τσάπλιν, παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, τη ανήλικη 16χρονη Λίτα το 1924. Χώρισαν μόλις τρία χρόνια αργότερα με τον έφηβο να ξεσκεπάζει τον σταρ. Στα χαρτιά αναφέρεται ο ισχυρισμός της ότι ο Τσάπλιν κοιμόταν με την «αγνή και άπειρη» Λίτα, όταν αυτή ήταν μόλις 16 επειδή της υποσχέθηκε να την παντρευτεί. Ωστόσο από την πρώτη νύχτα της είχε πει: «αυτός ο γάμος δεν θα διαρκέσει πολύ, θα σε κάνω να με σιχαθείς τόσο πολύ που δεν θα θέλεις να ζήσεις μαζί μου.»

Η Λίτα έπαιζε μαζί του στην διασημότατη ταινία του The Kid, εκεί που ο Σαρλό τρώει το παπούτσι του:

Στα χαρτιά αναφέρεται επίσης ότι ο Τσάπλιν καθυστερούσε το γάμο τους προσπαθώντας να πείσει τη Λίτα να κάνει έκτρωση, ενώ αποκαλούσε τη νεαρή νύφη του «χρυσοθήρα» που προσπάθησε να καταστρέψει την καριέρα του και στάθηκε εμπόδιο στην επαγγελματική επιτυχία του.

Τα έγγραφα περιέχουν επίσης μια εντολή που απαγορεύει στον Τσάπλιν να μετακινήσει τα χρήματα του, πριν την ολοκλήρωση του διαζυγίου, ώστε να μην επηρεάσει τις δικαστικές διαδικασίες.

Μόνο περίπου 16 αντίγραφα της διαδικασίας του διαζυγίου πιστεύεται ότι έχουν γίνει, τα οποία εστάλησαν στον ίδιο τον Τσάπλιν και σε διάφορες κινηματογραφικές εταιρίες και τράπεζες, που εμπλέκονταν στη διαδικασία.

Ο Τζον Καμπέλο, ο οποίος πουλάει τα χαρτιά δήλωσε στην Daily Mail:

«Το πήρα από ένα άτομο στην Αμερική – είχε πει ότι έκανε ξεκαθάρισμα σε παλιά έγγραφα και τα βρήκα και μου τα έδωσε. Οταν τα χαρτιά είχαν δημοσιευθεί, ο Τσάπλιν εξοστρακίστηκε για λίγο. Οι άνθρωποι σκέφτηκαν ότι ήταν ένας κακός άνθρωπος και αυτό το συναίσθημα βγαίνει από την ανάγνωση των εγγράφων, ακόμη και με τα σημερινά πρότυπα.»

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν προσωπικές λεπτομέρειες της ασταθής σχέσης του ζευγαριού, που πιστεύεται ότι είναι μια προσπάθεια από τους δικηγόρους της Λίτα να αμαυρώσουν τη φήμη του Τσάπλιν και να αποκτήσει μεγαλύτερη περιουσία.

«Συναντήθηκαν σε μία από τις ταινίες του και την αποπλάνησε. Ήταν παρακινδυνευμένο και όταν έμεινε έγκυος δεν ήταν σε ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να παγιδευτεί σε έναν γάμο. Την έδιωξε μακριά και δεν ανέφερε τη γέννηση μέχρι μήνες αργότερα για να φανεί σαν το παιδί να είχε συλληφθεί μετά το γάμο τους. Ήταν πολύ μικρή όταν χώρισαν και είχε ζητήσει από τους δικηγόρους της να του πάρουν όσα μπορούσαν, ωστόσο λέγεται ότι χρόνια αργότερα το μετάνιωσε.»

Τελικά το 1927, η Λίτα και ο Τσάπλιν πήραν διαζύγιο και της έδωσε 800.000 δολάρια, ποσό τεράστιο για εκείνη την εποχή.

H Λίτα έπαιξε μαζί του σε πολλές διάσημες ταινίες και του έκανε δύο παιδιά.

iefimerida dailymail
Ακολουθήστε μας στο facebook: